Scan for at gå til opskrift
Perfekt runde æbleskiver
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 25 minutter min
- 250 g mel
- 1 tsk natron
- 1 tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk salt
- 1 citron (økologisk, skallen)
- 1,5 spsk sukker
- 3 dl kærnemælk (eller alm. mælk tilsat citronsaft)
- 1 dl øl (gerne juleøl)
- 3 æg (delt i blommer og hvider)
- 50 g smør (smeltet)
- ekstra smeltet smør til stegningen.
Sigt melet sammen med natron, kardemomme, sukker og salt.
Riv citronskal fint.
Pisk dejen sammen i hånden: Begynd med melblandingen, citronskal, mælk og øl, og pisk godt sammen, til dejen er jævn.
Skil æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne i dejen, og tilsæt det smeltede smør.
Pisk hviderne stive med en håndpisker eller tilsvarende. Rør den ene halvdel i, til dejen er jævn, og vend den anden halvdel mere forsigtigt i dejen med en dejskraber, så dejen bliver luftig.
Varm æbleskivepanden op ved godt middelvarme, og dryp en smule smør i bunden af hvert hul.
Fyld dej i hullerne, næsten til kanten. Når dejen begynder at stivne, nok til at du kan vende æbleskiverne lidt rundt: Vend dem en kvart omgang, så de står på højkant. Tilsæt lidt mere dej. Vend så igen, så du stadig har et lille hul opad, og fyld lidt dej i. Og vend helt rundt til sidst. På den måde får du helt runde, fyldte æbleskiver i stedet for flade.
Vend æbleskiverne rundt, til de er gennembagte. Du kan tjekke med en lang nål, en strikkepind eller tilsvarende.
Gentag, til du ikke har mere dej.
Server med flormelis, dit yndlingssyltetøj eller andre rare sager.