Følg med her:

Få inspiration til en lidt grønnere jul!
Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!

Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!
Nøddepostej er ikke kun for vegetarer til jul. Den smager himmelsk, mætter godt og er supergod til både julefrokosten og madpakken i morgen.

Vegetarisk nøddepostej er virkelig en evergreen i mit køkken: Fuld af gode svampe og nødder, der både mætter og smager rigtig godt. Faktisk så godt, at selv en ikke-vegetar nemt bliver både glad og mæt. Og så er den jo en klassiker til en vegetarisk julemiddag.
Min mellemste er vegetar, så vi laver tit nøddepostejen til jul. Og hun skal selvfølgelig ikke snydes for en god flødesauce! Så den får du også lige opskriften på.
Det er ikke ofte, vi laver flødesauce, men når det skal være, skal den smage godt. De fleste laver nok flødesauce til kødretter og har lidt kødsaft at starte på. Nøglen til en god vegetarisk flødesauce hedder umami, så denne her bliver lavet på svampe og løg, og den får noget soja, der giver en god bredde i smagen. Brug gerne nogle mørke svampe med masser af smag.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Vil du gerne have andet tilbehør ud over den gode svampesauce, vil jeg anbefale:
Hvis du gerne vil prøve en alternativ vegetarisk julemiddag, så kig også forbi mine madmuffins med rødbede. De er lavet i portionsstørrelse (og jo, man må gerne spise mere end én) – fint pakket ind i butterdej. De smager virkelig dejligt, er smukt julerøde og kan nemt fryses ned, hvis du ikke spiser hele portionen på én dag. Også et godt bud til en vegetarisk julefrokost.
En anden vegetarisk julefavorit er indbagt julesteg med overraskende fyld. Også meget smuk på julebordet.


Du kan servere nøddepostejen med alle det klassiske jule- eller kødtilbehør, men de fleste vegetarer, jeg kender, foretrækker noget lidt friskere og grønnere. Prøv med kartofler eller rodfrugter i ovnen og en god kålsalat, fx denne her julede rødkålssalat – eller denne her med dadler – eller en grønkålssalat med appelsin og valnødder.
Når Anne får nøddepostej til jul, har den ekstra fordel, at vi andre også kan skrue lidt ned for kødet. Hvis vi er heldige, er der også en rest til juledagene, og det redder julefrokosten for dem, der ikke er så meget til kød og kød og kød … For eksempel mig.
Du kan også sagtens fryse nøddepostejen ned, så du har til en anden dag – eller til madpakken! Min favorit er en ristet bolle, gerne med koldt smør, nøddepostejen ovenpå og knasende rød peber på toppen.

Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)