
Endnu en grønkålssalat på hitlisten
Elsker du ikke allerede grønkålssalat? Så er der faktisk en pæn chance for, du kommer til det. Nu.
I hvert fald er denne her grønkålssalat med appelsin hermed nomineret til ny favorit på min grønkålssalat-hitliste!
Det er sjovt – bedst som jeg tror, det ikke kan blive bedre, så melder der sig en ny smagskombination, der beder om en portion mere. Grønkålssalat med appelsin, hvidløg og ristede valnødder. Mmmm. Noget, der smager af klassisk efterår med citrus og nødder.
Ja, den havde jeg måske ikke set komme, men hurra for at den gjorde.
Dressingen er grønkålssalatens konge!
Det gælder nok de fleste salater og i hvert fald også grønkålssalat: Dressingen gør hele forskellen. Jeg ELSKER olie-eddike-dressing i alle varianter (og sværger på de fleste dage til denne her klassiker), og den slags kan jo varieres i det uendelige. Denne gang fik den en appelsintwist – med appelsinsaft og appelsinskal og et godt skud hvidløg.
Der er også en magisk ingrediens i. Den hedder ravigotte sauce. Under de fleste omstændigheder ville jeg ikke ane, hvad jeg skulle stille op med den slags købesaucer, men ravigotte saucen den fået fast plads i skabet. For den gør virkelig noget for en dressing, især til de her grove kålsalater.