Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Elsker du ikke allerede grønkålssalat? Så er der faktisk en pæn chance for, du kommer til det. Nu.

I hvert fald er denne her grønkålssalat med appelsin hermed nomineret til ny favorit på min grønkålssalat-hitliste!

Endnu en grønkålssalat på hitlisten

Det er sjovt – bedst som jeg tror, det ikke kan blive bedre, så melder der sig en ny smagskombination, der beder om en portion mere. Grønkålssalat med appelsin, hvidløg og ristede valnødder. Mmmm. Noget, der smager af klassisk efterår med citrus og nødder.

Ja, den havde jeg måske ikke set komme, men hurra for at den gjorde.

Dressingen er grønkålssalatens konge!

Det gælder nok de fleste salater og i hvert fald også grønkålssalat: Dressingen gør hele forskellen. Jeg ELSKER olie-eddike-dressing i alle varianter (og sværger på de fleste dage til denne her klassiker), og den slags kan jo varieres i det uendelige. Denne gang fik den en appelsintwist – med appelsinsaft og appelsinskal og et godt skud hvidløg.

Der er også en magisk ingrediens i. Den hedder ravigotte sauce. Under de fleste omstændigheder ville jeg ikke ane, hvad jeg skulle stille op med den slags købesaucer, men ravigotte saucen den fået fast plads i skabet. For den gør virkelig noget for en dressing, især til de her grove kålsalater.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Opskrift på grønkålssalat med appelsin og ristede valnødder

Salater

Rækker til: 4

Forberedelse: 30-40 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • 4 dl kogte kerner, fx rug eller spelt

  • 40-50 g valnødder

  • 200 g grønkål uden stilke

  • 2 appelsiner

  • 8 tørrede abrikoser (øko)

Til dressingen (til flere gange) skal du bruge:

  • revet skal af 1 økologisk appelsin

  • 1/2 dl appelsinsaft

  • 1/2 dl æblecidereddike

  • 3 fed hvidløg

  • 1,5 dl rapsolie

  • 1 dl olivenolie

  • 1,5 spsk ravigotte sauce

  • 1/4 tsk salt

  • evt. 1 spsk flydende honning

Sådan gør du:

  1. Skyl og kog kernerne efter anvisning på pakken. Hæld dem over i en sigte, og lad dem køle af. Imens laver du resten klar:

  2. Bred valnødderne ud på en bageplade, og sæt dem i ovnen ved 130 grader i ca. 25-30 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle af. Gem overskydende nødder i et glas med låg.

  3. Skær ribberne fra grønkålen, og skyl kålen grundigt i koldt vand. Dryp den af i et rent viskestykke eller en salatslynge. Tag en spsk olivenolie i hænderne og masser kålen, så den bliver blød. Det tager under et minut. Hak kålen.

  4. Lav dressingen: Riv skal af den ene appelsin, pres hvidløg og ryst dressingen sammen i et glas med låg.

  5. Pil appelsinerne, og skær dem i tern. Snit abrikoserne i tynde skiver.

  6. Bland grønkål, kerner, abrikoser og appelsin i et salatfad, og hæld dressing over. Knus valnødderne i hånden, og drys dem over. Server!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip til god grønkålssalat :-)

Husk at massere din grønkål med lidt olivenolie, før du hakker den. Så bliver den meget mere medgørlig. Se hele tricket beskrevet her.

Tip til nemmere håndtering af grønkål

Jeg har et lille køkken, og derfor har jeg aldrig investeret i en salatslynge. Den fylder! Men nu er jeg blevet så træt af pladdervåde viskestykker, at jeg har overgivet mig og rykket rundt i køkkenet. Velkommen, salatslynge. Du er genial, ikke mindst til grønkål. Er bange for, du bliver en ny slyngveninde. Sammen med min Magimix, der tryller en pose grønkål om til salat på et øjeblik :-) (Og desværre får jeg ikke penge for at sige det).

Trick til hurtig frokostsalat i morgen

  • Skyl og hak en hel pose grønkål. Gem i en boks med låg i køleskabet.
  • Kog en hel pose kerner. Gem i en boks med låg i køleskabet.
  • Lav den store portion dressing – gem i en flaske i køleskabet.
  • Rist en hel plade valnødder. Gem resten i et glas med låg.
  • Skær ekstra abrikoser i skiver, og gem dem i en boks eller et glas.
  • Så skal du bare skrælle og skære appelsinen. Blande salaten på et øjeblik. Haps.

Grønkålssalat med appelsin og ristede valnødder

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Grønkålssalat med appelsin og ristede valnødder

  1. Kom tilfældigt ind på din madblog og det er ret pudsigt. Jeg hedder Bodil og er årgang 1949, ikke mange hedder Bodil med mindre de er fra fyrrene. Jeg bliver kaldt Mutti af mine børn og børnebørn, og jeg elsker at lave mad, men kan ikke spise så meget mere pga. alder. Jeg er ved at forberede en Mortens Aften for gæster og har valgt at købe dåser med Confit de Canard og lave to slags salater til, den med rødkål og æbler og en grønkålssalat (dine opskrifter), dertil knuste kartofter og en blåbærkagemousse. Vi dyrker selv blåbær og æbler.
    Mht. navnet Bodil, var jeg ikke ret vild med det som lille og ung, men har forliget mig med det. Bodil betyder bod og kamp,(er af sind ret hidsig og selvstændig) krigerdatter, ved meget om urter og salver, er god til at løbe på skøjter. Det hele passer, så nu har jeg accepteret mit navn.

    1. Kære Bodil. Nogle gange elsker jeg at have min blog, og det er er afgjort et af de øjeblikke. Jeg er årgang 60’erne, men jeg er også ret alene med mit navn (og opkaldt efter en fra 30’erne!) Dejligt du fandt mig og tak for at efterlade sådan en hyggelig hilsen! Jeg håber, salaterne falder i god smag. Og så tænker jeg, at der nok er en god grund til, vi hedder Bodil, trods alt ;-) Kh fra din navnesøster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.