Scan for at gå til opskrift
Grønkålssalat med appelsin og ristede valnødder
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet 27 minutter min
Til dressingen (til flere gange) skal du bruge:
- 1 appelsin (økologisk - skallen og 1/2 dl saft)
- ½ dl æblecidereddike
- 3 fed hvidløg (valgfrit)
- 1,5 dl rapsolie
- 1 dl olivenolie
- 1,5 spsk ravigotte sauce
- ¼ tsk salt
Skyl perlespelt, og kog i rigeligt letsaltet vand i 12 minutter. Test: Er de al dente? Hæld så vandet fra, og lad dem køle af i en sigte.
Imens: Rist nødderne på en tør pande.
Skær ribberne fra grønkålen, og skyl kålen grundigt i koldt vand. Dryp den af i et rent viskestykke eller en salatslynge. Massér kålen med lidt olie, så den bliver blød. Det tager under et minut. Hak kålen.
Pil appelsinerne, og skær dem i tern. Snit abrikoserne i tynde skiver.
Lav dressingen: Riv skal af den ene appelsin, pres hvidløg og ryst dressingen sammen i et glas med låg.
Bland grønkål, kerner, abrikoser og appelsin i et salatfad, og hæld dressing over. Knus valnødderne i hånden, og drys dem over. Server!