Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Grønkålssalat med appelsin og ristede valnødder

Grønkålssalat med appelsin og ristede valnødder

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet 27 minutter

Ingredienser

Til dressingen (til flere gange) skal du bruge:
  • 1 appelsin (økologisk - skallen og 1/2 dl saft)
  • ½ dl æblecidereddike
  • 3 fed hvidløg (valgfrit)
  • 1,5 dl rapsolie
  • 1 dl olivenolie
  • 1,5 spsk ravigotte sauce
  • ¼ tsk salt

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skyl perlespelt, og kog i rigeligt letsaltet vand i 12 minutter. Test: Er de al dente? Hæld så vandet fra, og lad dem køle af i en sigte.
  • Imens: Rist nødderne på en tør pande.
  • Skær ribberne fra grønkålen, og skyl kålen grundigt i koldt vand. Dryp den af i et rent viskestykke eller en salatslynge. Massér kålen med lidt olie, så den bliver blød. Det tager under et minut. Hak kålen.
  • Pil appelsinerne, og skær dem i tern. Snit abrikoserne i tynde skiver.
  • Lav dressingen: Riv skal af den ene appelsin, pres hvidløg og ryst dressingen sammen i et glas med låg.
  • Bland grønkål, kerner, abrikoser og appelsin i et salatfad, og hæld dressing over. Knus valnødderne i hånden, og drys dem over. Server!