Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Waldorfsalat er i al sin enkelhed en magisk opfindelse. Efterårets æbler, druer, bladselleri og valnødder i en vidunderlig cremet dressing af fløde og creme fraiche. Lidt citron. Et drys sukker. Og du har en salat, der både pynter på bordet og smager fantastisk til vildt, til julens and og til farseret fjerkræ.

Vi fik altid waldorfsalat juleaften, for min mor lavede farseret kalkun. Og vi slikkede skålene, for waldorfsalaten var også det nærmeste vi kom en dessert juleaften. I min familie fik vi nemlig risengrød først – og ingen risalamande.

I dag bestemmer jeg heldigvis selv ;-)

Salaten, der ikke er (særlig) sund

Er frugtsalat en sund dessert? Lidt, måske.

Er Waldorfsalat en sund salat? Lidt, måske.

Altså, waldorfsalat med fløde og creme fraiche er ikke sund i samme forstand som en kålsalat. Men omvendt er alle ingredienserne ganske lødige. En enkelt spiseske sukker bliver det til – resten af ingredienserne kan du sagtens finde fornuftig næring i.

Men du laver nok ikke waldorfsalat af hensyn til næringsindholdet, og du laver den nok ikke hver dag. Hvis du gør, så kan det være, du hellere må kigge forbi den sunde variant uden creme fraiche og fløde.

Waldorfsalat med fløde og creme fraiche er vist undtagelsen, At salat er sundt er vist noget af en overdrivelse, når det er waldorfsalat, vi taler om. Men nøj, hvor er det godt til kraftige retter, fx til vildt eller som vi gør: Til kalkun eller and juleaften.

Gem

Waldorfsalat med fløde og creme fraiche - helt klassisk

Salater

Rækker til: 6

Forberedelse: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 spsk sukker
  • fintrevet skal af 1/2 øko citron
  • 1 spsk citronsaft
  • 1,5-2 dl fløde
  • 50 g valnødder
  • 150 g druer uden sten
  • 2 stilke bladselleri (gem lidt blade til pynt)
  • 2-3 syrlige æbler

Sådan gør du:

  1. Rør først creme fraiche, sukker og citronsaft sammen i en skål.

  2. Skær så druerne i halve, æblerne i tern, blegselleri i tynde skiver og nødder i grove stykker (gem lidt til pynt). Bland det i creme fraiche dressingen (husk stadig at gemme de nødder, du vil pynte med – måske også nogle druer).

  3. Pisk så fløden ikke for stiv, og vend den blidt i salaten, så du bevarer luften i fløden.

  4. Server i en pæn skål, og pynt med druer, valnødder og evt. lidt blade fra bladsellerien.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Waldorfsalat med fløde og creme fraiche helt klassisk

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.