Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Nøddefrikadeller er skøn aftensmad for både store og små – og du behøver ikke være vegetar for at elske dem. Nødderne gør dem virkelig sprøde med bid og knas – og du får masser af umami fra svampe, løg og hvidløg.

Hvis du gerne vil overbevise din familie om, at det ikke skader at spise lidt grønnere, er de her vegetarfrikadeller med nødder og champignons også en blid start. Jeg har krydret nøddefrikadellerne med krydderier som timian og rosmarin, så de smager af det europæiske køkken – og hvis du får lyst til en sauce ved siden af, kan du finde en svampesauce her.

Opskriften giver en god stor portion, så har du også til madpakken dagen efter – en en god rest til senere på ugen.

Tilbehør til nøddefrikadeller?

Du kan servere frikadellerne med mange typer tilbehør.

På billederne har jeg lavet en grønkålssalat med letkogte kerner, avocado, feta og min olie-eddikedressing. Lidt hummus ved siden af.

Du kan også lave kartofler eller andre rodfrugter i ovnen til – sammen med den avodadodip med et strejf af hvidløg – den er beskrevet i opskriften.

Prøv også med andre salater – fx en spidskålssalat eller en bagt salat.

Vegetarfrikadeller med nødder og champignons

Aftensmad

Rækker til: 20-24 stk.

Forberedelse: 45 minutter

Tilberedning: 20 minutter i alt

Du skal bruge:

  • 1 dl quinoa - koges med 1,5 dl vand + salt
  • 1 løg, evt. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g champignons eller andre svampe
  • 250 g nødder (bland gerne hasselnødder og valnødder)
  • 2 æg
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 dl fine havregryn
  • Evt. 1 spsk loppefrøskaller (eller 2 spsk mel)
  • 2 spsk soya
  • 1/2 tsk salt, friskkværnet peber
  • Raps- eller olivenolie til at stege i

Til dippen skal du bruge:

  • 1 avocado
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 lille fed hvidløg, presset
  • lidt citronsaft eller limesaft
  • et nip salt

OBS - du skal også bruge:

  • Et hakkeapparat - foodprocessor, minihakker eller tilsvarende. Ellers skal du sætte tid af til at hakke ingredienserne ret fint i hånden. Hvis I er to i køkkenet, er det også en hyggelig tjans :-)

Sådan laver du vegetarfrikadellerne:

  1. Skyl quinoaen, og kog den med lidt salt i 13 minutter. Imens laver du resten klar til din frikadellefars:

  2. Giv havregrynene en tur i din hakker, så de bliver til groft mel.

  3. Hak nødderne. De skal hakkes ret fint, men det er vigtigt, der stadig er stykker, der kan knase.

  4. Hak løg og hvidløg fint.

  5. Hak svampene fint.

  6. Sauter løg og hvidløg i en mellemstor gryde – i olivenolie. Når de er ved at være møre – ikke brune! – tilsæt champignons. Vend rundt, mens svampene afgiver væde. Væden skal ikke dampes af. Rør timian og rosmarin i sammen med soya, 1/2 tsk salt og friskkværnet peber.

  7. Tag gryden af blusset, og tilsæt nødder, kogt quinoa, havremel og æg. Rør farsen godt sammen. (Hvis du synes, den smuldrer lidt for let, kan du tilsætte 2 spsk mel eller 1 spsk loppefrøskaller).

  8. Varm olivenolie op på en god stor pande. Form nu farsen til frikadeller og læg dem på panden. Hvis farsen hænger i skeen, så brug tommelfingeren til at rense skeen med hver gang, du er færdig med en frikadelle. Så hænger den mindre i. Eller dyp skeen i olie. Jeg steger mine frikadeller på 3 sider – så er de sprøde hele vejen rundt.

Sådan laver du dippen:

  1. Blend avocado, yoghurt og hvidløg sammen, og smag til med citron og salt.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Nøddefrikadeller - vegetarfrikadeller med nødder

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Nøddefrikadeller – vegetarfrikadeller med nødder

  1. Det er de bedste vegetarfrikadeller, jeg har smagt (og jeg har prøvet mange forskellige opskrifter). Mit vegetar-barnebarn på 17 år eeelsker dem, og ofte når vi laver kødpizza til de andre krudtugler, tager vi en af frikadellerne op fra fryseren, smuldrer den og drysser den på vegetarpizzaen.
    Tak for opskriften, kh Betty

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.