Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Spidskålssalat med hindbær - sommerens bedste salat

Selv i en tør sommer bugner vores nordjyske skov af hindbær. Det er blevet til mange hindbærmåltider – og det allerbedste er denne spidskålssalat med hindbær. Med hindbærdressing. Og med min egen hindbæreddike!

Spidskålssalat – sommer i salatskålen

Kombinationen af de søde, røde hindbær og den salte feta er en luksus, der virkelig smager af sommer. Hvis du ikke har en hindbærskov i nærheden – eller hindbær i haven – kan du selvfølgelig sagtens lave salaten med købte friske hindbær – og dressingen uden hindbæreddike. Jeg tilsatte nogle friske hindbær til dressingen, og det giver en frisk hindbærsmag i det hele.

Spidskålssalat med hindbær - sommerens bedste salatSprød. Sød. Salt. Syrlig. Og med knas

Sådan en spidskålssalat med hindbær har det hele. Sprød spidskål. Søde hindbær. Salt feta. Syrlig dressing. Og knasende ovnristede mandler på toppen. For synets skyld tilsatte jeg også nogle friske babyspinatblade (og tak til Superbrugsen i Fjerritslev for at have den i en økologisk variant, skyllet og klar til brug). Grønt er godt for øjnene, har jeg ladet mig fortælle ;-) i hvert fald pænt.

En oplagt salat til grill. Eller til frokost

Vi serverede spidskålssalaten til en grillaften, hvor det gerne måtte være nemt. Så salaten lavede jeg på forhånd og ventede bare med at tilsætte dressingen til lige før spisetid. Tilbehør i øvrigt? Nye aspargeskartofler og vores favoritdip af græsk yoghurt, hakket frisk mynte og hvidløg.

For en salatfreak som mig er salaten også et hit til alt muligt andet. Fx til frokost, hvor jeg nok tilsætter nogle edamamebønner eller kogt quinoa, der kan mætte.

Heldigvis er der stadig mange hindbær i skoven, så det er ikke sidste gang i år, vi får spidskålssalat med hindbær. Laaaangt fra …

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Spidskålssalat med hindbær, feta og hindbærdressing

Salater

Rækker til: 4

Forberedelse: 20 minutter

Til spidskålssalaten skal du bruge:

  • Ca. 400 g spidskål (gerne både rød og hvid)

  • 1/2 agurk

  • 1 håndfuld babyspinat

  • 100 g feta

  • 1/2 dl usaltede, ovnristede mandler

  • 150 g friske fine hindbær

Til hindbærdressingen skal du bruge:

  • 1 spsk god eddike (evt. hindbæreddike – se tip nedenfor)

  • 1/2 dl god olivenolie

  • en knivspids dijonsennep

  • 1 lille fed hvidløg, presset

  • et nip salt

  • friskkværnet peber

  • 1/2 dl hindbær

Sådan gør du:

  1. Snit spidskålen fint, evt. på mandolinjern. Skær agurken igennem på langs, og fjern kernerne med en teske. Snit de to halve agurker i skiver. Bland spidskål og de halve agurkeskiver med spinatbladene, smuldr fetaen henover, og pynt med hindbær og ristede, groft hakkede mandler.

  2. Mos de friske hindbær med en gaffel. Ryst så dressingen godt sammen i et glas med låg, og fordel del over salaten. Voilá!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip! Sådan laver du hindbæreddike

Hindbæreddike er sommer på glas – og den er supernem at lave. For en sikkerheds skyld har jeg kogt min hindbæreddike, da skovhindbærrene ikke nødvendigvis er klinisk rene og uden skimmel. Jeg har selvfølgelig sorteret dem først, men alligevel … Sådan gør du:

  • Tag 200 g hindbær og kog dem op med 2 dl æblecidereddike. Lad det simre i 10 minutters tid.
  • Skold dit opbevaringsglas eller -flaske. Skyl det evt. med konserveringsmiddel (fx Atamon).
  • Hæld hindbær og eddike op i en sigte, og lad eddiken løbe igennem.
  • Opbevar eddiken under tætsluttende låg. Den bundfælder lidt, det er helt som den skal være.

Tak for inspiration til eddiken – den fandt jeg hos Marinas mad.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.