Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Bagt salat med aubergine, tomat og kerner

En bagt salat er dejligt tilbehør til alverdens varme retter – og som en frokost i sig selv. For mig er den også en smart måde at få mere aubergine på menuen – jeg elsker aubergine!

Du kan nemt lave en bagt salat i forvejen

Fordelene ved en bagt salat er der flere af:

  • En bagt salat er mere intens i smagen. Grønsagerne damper noget væde af i ovnen, så smagen forandrer sig og bliver mere koncentreret. Det gør sig godt, når du bruger salaten som tilbehør, for eksempel til kraftige sager som lam, til en mild fisk eller måske til grønne deller.
  • Jeg har tilsat nogle kogte kerner, så du behøver ikke at tænke på kartofler, ris eller brød også.
  • Du kan bruge grønsager, der ellers ikke egner sig til salat, fx aubergine.
  • Du kan bruge grønsager, der har set deres bedste dage. Det gør ikke noget, de er lidt slatne – en tur i ovnen giver dem nyt liv! Til kamp mod madspild, ikk’.
  • Du kan forberede ingredienserne i forvejen og bare vende salaten med friske krydderurter til spisetid. Et squeez citron eller lime, lidt god olie – så er der serveret.
  • Og får du en rest, har du en smagfuld madpakke dagen derpå.
Lun salat med aubergine, tomat og kerner

Denne salat er faktisk udviklet specielt til en middag, hvor vi skal have fisk i ovnen, og der skal noget grønt til. Her foretrækker jeg tilberedte grønsager frem for en frisk salat – og når der ikke er plads i ovnen samtidig, kan det klares med en bagt salat, lavet i forvejen.

Opskrift på bagt salat med aubergine, tomat og kerner

Aftensmad, Salater

Rækker til: 4

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • 500 g aubergine
  • 500 g små tomater, fx cocktail eller daterino
  • 2 dl perlebyg
  • olivenolie
  • tørret timian
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 8-10 stilke frisk basilikum
  • 8-10 stilke bredbladet persille
  • 1 dl sorte oliven
  • evt. 2 spsk ristede pinjekerner

Til dressingen skal du bruge:

  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  2. Skyl og halver tomaterne, og vend dem i 2-3 spsk olivenolie. Bred dem ud på et stykke bagepapir med skærefladen opad, drys med timian, salt og friskkværnet peber. Sæt dem i ovnen med det samme. De skal have ca. 30 minutter.

  3. Skær auberginerne i kvarte på langs og dernæst i i 1,5 cm tykke skiver. Jeg brugte japanske aubergine, en lang tynd fætter, der bare skal skæres i skiver. Men almindelige auberginer går lige så fint. Vend auberginerne i 2-3 spsk olivenolie, drys med salt og peber, og sæt dem ind til tomaterne i ovnen. De skal også have en halv times tid (skru gerne op for varmen til sidst, hvis de er blege – op til 220 grader).

  4. Skyl perlebygkernerne, og kog dem i rigeligt let saltet vand i 30 minutter. Ikke mere! Dræn dem og lad dem køle lidt af.

  5. Skyl krydderurterne og dup dem lidt tørre. Pluk dem, og hak dem groft.

  6. Når tomater, auberginer og kerner er klar og kølet lidt af: Bland salaten (og husk endelig olien fra den plade med tomaterne – den smager himmelsk!). Drys med pinjekerner. Ryst dressingen sammen, og fordel den over. Server!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.