
Lammeculotte er et fint lille stykke lam, som er nemt at få fat i. Og nemt at få succes med. Vi har lige nappet en fin og frisk irsk lammeculotte, og den blev lige, som vi helst vil ha’ den. Saftig og lækker.
Spørger du mig, er der flere fordele ved lammeculotten frem for andre udskæringer:
- Tilberedningen går hurtigt. Ikke flere timer som med en lammekølle.
- Den er nem at stege tilpas – ikke for rød, ikke for tør.
- Den passer som en fin lille steg til en eller to personer. Og hvis I er mange, kan du bare stege flere.
Brug stegetermometer til din lammeculotte!
Den nemmeste måde at få lammeculotten lige tilpas er at bruge et stegetermometer. Så du kan holde øje med kernetemperaturen. Uden termometer er det noget sværere at vurdere.
Og hvilken temperatur skal culotten så ha’ Her får du de vejledende temperaturer for færdigt kød:
Rosa: 62-65 grader
Graduering af rosa: 65-68 grader
Gennemstegt: 70-72 grader
MEN!
Du tager jo din culotte ud af ovnen og lader den hvile ca. 10 minutter, før du skærer den ud. Derfor skal du tage den ud af ovnen ved en lavere temperatur:
Rosa: 58-61 grader
Graduering af rosa: 61-64 grader
Gennemstegt: 65-68 grader

Godt tilbehør til lammeculotte
Hvad skal der til din lammeculotte?
Her får du en opskrift med masser af grønsager, der står og hygger sig med lammet i ovnen. Det hele bliver mørt og godt, og det smager fantastisk – sammen med en nem lille myntedip. Men du kan også overveje:
- En bagt salat med kerner – du kan bage grønsagerne samtidig med lammet.
- Ovnstegte kartoffelbåde eller rodfrugter? De kan også komme i ovnen samtidig.
- Et godt madbrød, fx focaccia
- En tomatsalat
- Salat med bagt knoldselleri og æbler
- Og selvfølgelig en god tzatziki!
Hej, tak for opskriften. Har ikke prøvet den endnu, men vil bare sige, at print ikke bliver fuldstændigt. Af “sådan gør du” kommer kun punkt 1 og 10 ud.
vh Bente
Glimrende ide at lægge culotten på grøntsager. Jeg brugte det forhåndenværende:
Et par gode håndfulde spidskål skåret i ringe fra den spidse ende i bunden af fadet.
6-8 tynde skiver fennikel
Halverede små tomater
1 bdt. snittet forårsløg
1 alm. løg
1 stor snack-peber i småstykker
Hvidløg, timian
Et skvæt piskefløde
Det blev superlækkert :-)
Hej Troels
tak for din kommentar – og du læser opskriften præcis, som den skal læses :-) Det lyder supergodt, og nu kan andre stjæle ideen.
Kh Bodil
Det er en yderst skøn ret. Grønsager og kød klæder hinanden. Jeg laver en anden tzatziki, men det er en rigtig god ide som tilbehør.
Lammet blev saftigt og fint. Grønsagerne blev fine i stegelagen. Denne gang havde jeg ikke sorte oliven, men det gik fint uden.
Hej Mette,
Dejligt du kan bruge opskriften – og justere efter dagsformen 😊
Tak fordi du læser med på bloggen.
Kh Bodil