Scan for at gå til opskrift
Lammeculotte med grønsager i ovnen
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet 1 time t
Til lammeculotten skal du bruge:
- 800 g lammeculotte (2-4 stk. efter størrelse)
- 2 fed hvidløg
- frisk rosmarin (eller tørret)
- olivenolie
Til grønsagerne skal du bruge:
- 2 auberginer
- 2 squash
- 2 rødløg
- 400 g små tomater
- 50 g sorte oliven
- frisk eller tørret rosmarin og timian
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Kartoffelbåde
- 1 kg kartofler
- 3 spsk olivenolie
- frisk rosmarin (eller tørret)
- ¼ tsk salt
- friskkværnet peber
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Rids fedtlaget på lammeculotterne, så det kan sprække under stegningen. Gnid dem så med salt, peber, knust hvidløg, hakket rosmarin og lidt olie. Læg dem i en bradepande på bagepapir, der går op af kanterne.
Snit aubergine, squash og løg i grove stave eller tern. Vend dem sammen med små tomater (hele) og oliven i olie, salt, peber og krydderurter.
Hvis du vil have kartoffelbåde til, er det nu: Skur kartoflerne, skær dem i både, og vend dem i olivenolie, salt, peber og krydderier efter smag. Fordel dem på bagepapir på en plade, og sæt dem ind samtidig med lammet.
Læg grønsagerne rundt om lammeculotterne, og sæt det hele i ovnen i ca. 25 minutter. Små culotter lidt kortere, store lidt længere. Hvis du har et stegetermometer, så steg til til 58 grader, hvis du vil have dem rosa og ca. 65, hvis de skal være gennemstegte. Og noget derimellem, hvis de bare skal have et lidt rosa skær.
Lav evt. myntedippen imens.
Tag lammeculotten ud, og lad grønsagerne blive. Du kan lune et færdigt brød i ovnen også.
Pak lammet i folie, og lad det hvile ca. 10 minutter. Husk, temperaturen stiger ca. 5 grader i hviletiden, og så passer det med 63 grader: rosa og 70 grader: gennemstegt.
Tag grønsagerne (og kartoflerne) ud, og server dem sammen med culotterne, skåret i skiver. Husk dippen. Og måske groft brød.