Scan for at gå til opskrift
Bagt salat med aubergine, tomat og kerner
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 50 minutter min
Til salaten skal du bruge:
- 500 g aubergine
- 500 g små tomater (fx cherry eller daterino)
- 2 dl perlebyg
- olivenolie
- tørret timian
- salt
- friskkværnet peber
- 1 bundt frisk basilikum
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 dl sorte oliven
- 2 spsk pinjekerner (ristede)
Til dressingen skal du bruge:
- ½ citron (saften)
- 4 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber (smag til)
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skær auberginerne i kvarte på langs og dernæst i i 1,5 cm tykke skiver. Jeg brugte japanske aubergine, en lang tynd fætter, der bare skal skæres i skiver. Men almindelige auberginer går lige så fint. Vend auberginerne i 3 spsk olivenolie, drys med salt og peber, og sæt dem i ovnen. De skal have en halv times tid (skru gerne op for varmen til sidst, hvis de er blege – op til 220 grader).
Skyl og halver tomaterne, og vend dem i 2 spsk olivenolie. Bred dem ud på et stykke bagepapir med skærefladen opad, drys med timian, salt og friskkværnet peber. Sæt dem i ovnen med det samme. De skal have ca. 25 minutter.
Skyl perlebygkernerne, og kog dem i rigeligt let saltet vand i 20 minutter. Dræn dem og lad dem køle lidt af.
Skyl krydderurterne og dup dem lidt tørre. Pluk dem, og hak dem groft.
Når tomater, auberginer og kerner er klar og kølet lidt af: Bland salaten (og husk endelig olien fra den plade med tomaterne – den smager himmelsk!). Drys med pinjekerner. Ryst dressingen sammen, og fordel den over. Server!