Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Bagt salat med aubergine, tomat og kerner

Bagt salat med aubergine, tomat og kerner

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 50 minutter

Ingredienser

Til salaten skal du bruge:
  • 500 g aubergine
  • 500 g små tomater (fx cherry eller daterino)
  • 2 dl perlebyg
  • olivenolie
  • tørret timian
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 dl sorte oliven
  • 2 spsk pinjekerner (ristede)
Til dressingen skal du bruge:
  • ½ citron (saften)
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber (smag til)

Kokkens noter

Du kan også bruge min olie-eddikedressing – den tager 5 minutter at lave, og der er til mange salater.

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan gør du:
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Skær auberginerne i kvarte på langs og dernæst i i 1,5 cm tykke skiver. Jeg brugte japanske aubergine, en lang tynd fætter, der bare skal skæres i skiver. Men almindelige auberginer går lige så fint. Vend auberginerne i 3 spsk olivenolie, drys med salt og peber, og sæt dem i ovnen. De skal have en halv times tid (skru gerne op for varmen til sidst, hvis de er blege – op til 220 grader).
  • Skyl og halver tomaterne, og vend dem i 2 spsk olivenolie. Bred dem ud på et stykke bagepapir med skærefladen opad, drys med timian, salt og friskkværnet peber. Sæt dem i ovnen med det samme. De skal have ca. 25 minutter.
  • Skyl perlebygkernerne, og kog dem i rigeligt let saltet vand i 20 minutter. Dræn dem og lad dem køle lidt af.
  • Skyl krydderurterne og dup dem lidt tørre. Pluk dem, og hak dem groft.
  • Når tomater, auberginer og kerner er klar og kølet lidt af: Bland salaten (og husk endelig olien fra den plade med tomaterne – den smager himmelsk!). Drys med pinjekerner. Ryst dressingen sammen, og fordel den over. Server!