Scan for at gå til opskrift
Vegetarfrikadeller med nødder og champignons
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 1 time t
- 1 dl quinoa
- 1,5 dl vand
- salt (til quinoa)
- 1 dl fine havregryn
- 250 g nødder (bland gerne hasselnødder og valnødder)
- 1 løg (eller rødløg)
- 2 fed hvidløg
- 250 g champignons (eller andre svampe)
- olivenolie (til stegning)
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret rosmarin
- 2 spsk soya
- 1 spsk loppefrøskaller (eller 2 spsk mel)
- ½ tsk salt (friskkværnet peber)
- 2 æg
- olie (til at stege i)
Til dippen skal du bruge:
- 1 avocado
- 1 dl græsk yoghurt
- ½ fed hvidløg (presset)
- ½ citron (saft - smag til)
- salt (smag til)
Sådan laver du vegetarfrikadellerne:
Skyl quinoaen, og kog den med lidt salt i 13 minutter. Imens laver du resten klar til din frikadellefars:
Giv havregrynene en tur i din hakker, så de bliver til groft mel.
Hak nødderne. De skal hakkes ret fint, men det er vigtigt, der stadig er stykker, der kan knase.
Hak løg og hvidløg fint.
Hak svampene fint.
Sauter løg og hvidløg i en mellemstor gryde – i olivenolie. Når de er ved at være møre – ikke brune! – tilsæt champignons. Vend rundt, mens svampene afgiver væde. Væden skal ikke dampes af. Rør timian og rosmarin i sammen med soya, salt og friskkværnet peber.
Tag gryden af blusset, og tilsæt nødder, kogt quinoa, havremel, loppefrøskaller og æg. Rør farsen godt sammen.
Varm olivenolie op på en god stor pande. Form nu farsen til frikadeller og læg dem på panden. Hvis farsen hænger i skeen, så brug tommelfingeren til at rense skeen med hver gang, du er færdig med en frikadelle. Så hænger den mindre i. Eller dyp skeen i olie. Jeg steger mine frikadeller på 3 sider – så er de sprøde hele vejen rundt.