Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Nøddefrikadeller - vegetarfrikadeller med nødder

Vegetarfrikadeller med nødder og champignons

Antal 4 personer
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 1 time

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • 1,5 dl vand
  • salt (til quinoa)
  • 1 dl fine havregryn
  • 250 g nødder (bland gerne hasselnødder og valnødder)
  • 1 løg (eller rødløg)
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g champignons (eller andre svampe)
  • olivenolie (til stegning)
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk loppefrøskaller (eller 2 spsk mel)
  • ½ tsk salt (friskkværnet peber)
  • 2 æg
  • olie (til at stege i)
Til dippen skal du bruge:
  • 1 avocado
  • 1 dl græsk yoghurt
  • ½ fed hvidløg (presset)
  • ½ citron (saft - smag til)
  • salt (smag til)

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du vegetarfrikadellerne:
  • Skyl quinoaen, og kog den med lidt salt i 13 minutter. Imens laver du resten klar til din frikadellefars:
  • Giv havregrynene en tur i din hakker, så de bliver til groft mel.
  • Hak nødderne. De skal hakkes ret fint, men det er vigtigt, der stadig er stykker, der kan knase.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Hak svampene fint.
  • Sauter løg og hvidløg i en mellemstor gryde – i olivenolie. Når de er ved at være møre – ikke brune! – tilsæt champignons. Vend rundt, mens svampene afgiver væde. Væden skal ikke dampes af. Rør timian og rosmarin i sammen med soya, salt og friskkværnet peber.
  • Tag gryden af blusset, og tilsæt nødder, kogt quinoa, havremel, loppefrøskaller og æg. Rør farsen godt sammen.
  • Varm olivenolie op på en god stor pande. Form nu farsen til frikadeller og læg dem på panden. Hvis farsen hænger i skeen, så brug tommelfingeren til at rense skeen med hver gang, du er færdig med en frikadelle. Så hænger den mindre i. Eller dyp skeen i olie. Jeg steger mine frikadeller på 3 sider – så er de sprøde hele vejen rundt.
Sådan laver du dippen:
  • Blend avocado, yoghurt og hvidløg sammen, og smag til med citron og salt.