Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Madmuffins med rødbede – vegetarisk julemad

Vegetariske madmuffins med rødbede er en smukt og virkelig velsmagende grønt (og rødt!) alternativ til den traditionelle julemad. De smager selvfølgelig lige godt hele året. Jeg har bare krydret dem, så de passer til julemaden. Og givet dem en lidt festlig indpakning, der pynter på julebordet.

Madmuffins med rødbede

Jeg har lavet opskriften ud fra i hvert fald 3 kriterier:

  • Madmuffins skal nære og mætte. Derfor indeholder de – ud over rødbede – også kidneybønner, der tilfører protein.
  • De skal smage godt og gerne lidt af jul! Derfor fik de også æble og selleri, der smager rigtig godt sammen med rødbederne.
  • De skal være lidt festlig vegetarisk julemad. Derfor har jeg pakket dem ind i butterdej og bagt dem i muffinforme.

Vegetarisk julemad – flere ideer

De små madmuffins smager skønt af både rødbede, lidt selleri, æble og godt med nødder. Hvis du savner et ekstra forslag til klassisk vegetarisk julemiddag, kan det være min nøddepostej med svampe – og der finder du også opskriften på en nem og supergod svampesauce.

Begge julemiddage går rigtig fint i spænd med alt det gode tilbehør som fx:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Madmuffins med rødbede

Aftensmad

Rækker til: 12 stk.

Forberedelse: 40 minutter

Tilberedning: 30-35 minutter

Til farsen skal du bruge:

  • 75 g løg, pillet vægt
  • 1 fed hvidløg (evt.)
  • 250 g rødbeder, skrællet vægt
  • 75 g æble, vejet uden kernehus
  • 50 g selleri, renset vægt
  • 1 dåse kidneybønner, drænede
  • 2 æg
  • 75 g havregryn
  • 2 tsk timian
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 150 g hasselnødder
  • Ca. 2 spsk olivenolie

Husk også:

  • 1 pk butterdej (6 små plader)
  • Lidt ekstra nødder til pynt, hakkede

Sådan gør du:

  1. Gør alle grønsager klar: Skræl rødbeder, pil løg og hvidløg, fjern kernehus fra æblet og rens selleri.

  2. Brug din foodprocessor – det er nemmest: Kør først nødderne igennem på skivefunktionen, så de nærmest bliver nøddeflager. (Kan også bare hakkes). Sæt til side.

  3. Hak løg og hvidløg ret fint. Hæld dem over i en god stor gryde med lidt olie i bunden, og steg ved middelvarme, til løgene er klare.

  4. Kør imens kidneybønner, og havregryn og æg i foodprocessoren, til det er nogenlunde jævnt. Sæt til side.

  5. Skift til den fine rivefunktion, og riv rødbeder, æbler og selleri. Hæld dem op til løgene i gryden, og lad det simre under låg i 10 minutter.

  6. Tag gryden af varmen, og vend alle ingredienser til farsen sammen.

  7. Rul butterdejen lidt ud (så hver plade er ca. 22 * 11 cm), og skær dem igennem til kvadrater. Smør dine muffinforme, og læg et stykke butterdej i bunden af hver. Fordel rødbedefarsen ovenpå, og pynt med lidt nødder på toppen.

  8. Bag dem ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Madmuffins til en grønt julebord

Jeg spiser selv vegetarisk langt de fleste dage, og derfor har jeg også tænkt, at der skal være noget at vælge imellem til en julemiddag. Oftest laver jeg en nøddepostej med svampe til vegetarerne, og den smager virkelig også godt. Men jeg fik lyst til at eksperimentere med den flotte røde farve fra rødbederne – en rigtig julefarve – og gerne med en lidt mere festlig præsentation. Uden det blev for besværligt.

Det blev til disse fine madmuffins, der er bagt i muffinforme med butterdej i bunden. Du kan selvfølgelig også servere dem til en julefrokost – og bliver der en rest, kan de fryses ned til en anden dag.

Som hverdagsmad kan du også sagtens bage dem uden butterdej.

Madmuffins med rødbede – vegetarisk julemad

 

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.