Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Fetacreme er den simpleste dip, du kan lave – til gengæld så lækker, at du får lyst til at lave den igen i morgen. Jeg laver den med hvidløg og friske krydderurter, og du kan variere den i det uendelige. Her får du en variant med soltørrede tomater, der giver dippen et ekstra skud umami.

En lækker fetadip til mange retter

Fetacremen er perfekt tilbehør til alverdens ting:

  • Vegetarretter som squashfrikadeller eller rødbedebøffer.
  • Som dip til grønsagsstave, rugbrødschips eller kartoffelfritter.
  • Som bund for tilberedte grønsager – bred den ud på et fad, og fordel fx en tomatsalat eller grillede gulerødder over. Server brød til – fx til tapas.
  • Som spread i en burger eller sandwich.

Fetacreme med forskellige smage

Nu er det fristende at tro, at fetacreme kun er til græsk mad. Men faktisk er grundingredienserne i fetacremen så basic, at du nemt kan twiste smagen til andre køkkener. Eller bare til din smag. De er alle virkelig gode som dip til ovnstegte kartofler og bare til snacks (gulerodsstave, agurkestave, grissini, chips, you name it).

Prøv fx:

Italiensk: Soltørrede tomater og basilikum (så følger du bare opskriften her)
God til fx aubergine caponata

Græsk: Mynte, persille, citronskal og lidt citronsaft, måske ekstra hvidløg?
God til lam og græske squashfrikadeller

Fransk: Frisk esdragon, paprika, lidt hvidløg
God til fx kyllingfrikadeller

Dansk: Persille og dild – uden hvidløg
God til fx fisk og nye kartofler.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Fetacreme

Aftensmad, Snacks og dips

Forberedelse: 10 minutter

Du skal bruge:

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 50 g blød feta
  • 10 blade basilikum
  • 40 g soltørrede tomater i olie
  • 1 lille fed hvidløg (evt.)
  • salt
  • friskkværnet peber
  • Lidt olivenolie at dryppe med

Sådan gør du:

  1. Put alle ingredienser i en lille blender eller minihakker. Kør til dippen er jævn, og smag til med salt og peber.

  2. Pynt med lidt olivenolie og friskkværnet peber, og server som snack med brød eller sprøde chips. Eller som dip til din aftensmad.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Ingredienser til den bedste fetacreme

Lige et par tips om ingredienserne til din fetadip:

  • Fetaost. Sørg for at bruge en, der kan røres cremet. Jeg bruger en af dem i blok og ikke en mere tør type, der er skåret i tern.
  • Græsk yoghurt. Altså – du kan bruge alle typer, men fetacremen bliver mest cremet og lækker med den fede (10 %). Men hvis du har en 2 % i køleskabet, eller ikke vil have din fetacreme for fed, så bruger du bare den.
  • Soltørrede tomater. Igen: De skal kunne blendes bløde. Så brug dem, der ligger i olie. Eller – hvis du er typen, der selv laver langtidsbagte tomater, så prøv med dem!
  • Basilikum. Brug frisk basilikum – det har en aroma og fylde, du aldrig får med tørret basilikum. Det samme gælder alle de andre krydderurter, du kan putte i.

Fetacreme - fetadip med soltørrede tomater

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.