Fetacreme er den simpleste dip, du kan lave – til gengæld så lækker, at du får lyst til at lave den igen i morgen. Jeg laver min fetacreme med hvidløg og friske krydderurter, og du kan variere den i det uendelige.
En lækker fetadip til mange retter
Fetacremen er perfekt tilbehør til alverdens ting:
- Vegetarretter som squashfrikadeller eller rødbedebøffer.
- Som dip til grønsagsstave eller kartoffelfritter.
- Som bund for tilberedte grønsager – bred den ud på et fad, og fordel fx en tomatsalat eller grillet græskar over. Server brød til – fx til tapas.
- Som spread i en burger eller sandwich.
Krydret fetacreme som du vil
Nu er det fristende at tro, at fetacreme kun er til græsk mad. Men faktisk er grundingredienserne i fetacremen så basic, at du nemt kan twiste smagen til andre køkkener. Eller bare til din smag. De er alle virkelig gode som dip til ovnstegte kartofler og bare til snacks (gulerodsstave, agurkestave, grissini, chips, rugbrødschips, you name it).
Prøv fx:
Italiensk: Langtidsbagte tomater og basilikum
God til fx aubergine caponata
Græsk: Mynte, persille, citronskal og lidt citronsaft, måske ekstra hvidløg?
God til lam og græske squashfrikadeller
Fransk: Frisk esdragon, paprika, lidt hvidløg
God til fx kyllingefrikadeller
Dansk: Persille, dild, kværnet peber – uden hvidløg
God til fx fisk og nye kartofler.