Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Hokkaido i ovn med fetacreme og timian

Opskrift på hokkaido i ovn

Ovnbagt hokkaido med fetacreme er simpelt, men himmelsk tilbehør til din aftensmad. Eller en lige så uimodståelig ret, forret eller deleret i sig selv, bare serveret med et godt stykke brød til.

Her får du sødligt græskar, salt fetacreme, sprød topping og en vidunderlig aroma af frisk timian og citronskal. Uhm.

Du kan selvfølgelig også bruge opskriften uden fetacremen, hvis du har andet i tankerne.

Hokkaido i ovn med lidt ekstra kærlighed

Når en ovnbagt hokkaido får hovedrollen på tallerknen, synes jeg godt, man må gi’ den lidt ekstra kærlighed. Og her er tre små nemme tricks:

  • Olie, lidt mere olie end du sikkert ellers vil bruge
  • Honning for lidt ekstra sødme
  • Chiliflager for lidt ekstra spice
  • Og høj temperatur i ovnen, så du får en lidt karamelliseret overflade, der bare smager mange gange bedre end blege, nærmest kogte hokkaidostykker.

Når jeg giver hokkaidoen lidt ekstra sødme, er det også fordi, den får modspil …

Fetacreme er den perfekte makker

Sødligt græskar, salt fetacreme. Så enkelt er det. Fetacreme kan du lave i lige så mange smagsvarianter, som du kan finde kombinationer af krydderurter og krydderier, men her går jeg med 4 smagsgivere:

  • Hvidløg, selvfølgelig
  • Frisk timian. Brug kun tørret i en meget snæver vending. En timian fra haven er absolut mit førstevalg. Den smager af noget mere end den, du køber i supermarkedet, så måske skal du bruge mere end opskriften siger, hvis det ikke er en have-timian. Smag til :-)
  • Citronskal. Uh, det giver en god aroma!
  • Friskkværnet peber

Fetacremen kan du nemt lave, mens hokkaidoen bliver bagt i ovnen.

Hokkaido i ovn med fetacreme og timian

Hokkaido i ovn – en forret eller tilbehør?

Jeg bruger den ovnbagte hokkaido både som en lille ret i sig selv – og som tilbehør til en anden hovedret – eller som en del af en buffet.

Det er en superlækker nem forret eller deleret, bare serveret med et godt madbrød, fx focaccia.

Hvad skal du bruge resten af hokkaidoen til?

Hvis du ikke har planer med resten af din hokkaido, vil jeg foreslå, at du bager den i ovnen samtidig.

Du kan selvfølgelig også rive græskarret og bruge det i de her græskarboller eller i de her gulerodsboller med surdej (som så bare bliver til græskarboller med surdej).

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Hokkaido i ovn med fetacreme

Aftensmad, Forretter

Rækker til: 4

Til den ovnbagte hokkaido skal du bruge:

  • 1/2 hokkaido (ca. 500 g renset vægt)

  • 3 spsk olivenolie

  • 2 tsk honning

  • 2 tsk frisk timian (eller 1 tsk tørret)

  • 1/4 tsk chiliflager (efter smag)

  • 1/4 tsk salt

Til fetacremen skal du bruge:

  • 2 dl græsk yoghurt

  • 50 g feta (gerne en blød type)

  • 1 fed hvidløg (i fine skiver)

  • 1/2 øko citron (fintrevet skal)

  • 2 tsk frisk timian

  • friskkværnet peber

Til servering skal du bruge:

  • 30 g pistacienødder (eller pinjekerner)

  • frisk timian

  • 1/2 øko citron (fintrevet skal)

Sådan gør du:

  1. Hokkaidoen: Skur hokkaidoen, flæk den, og fjern kernerne. Skær så halvdelen op i både, og vend dem i olie, honning, timian, chiliflager og salt. Fordel på et stykke bagepapir. Tænd ovnen på 220 grader varmluft, og bag græskarret 20-30 minutter, til skiverne har taget farve.

    Tip: Bag den anden halvdel af græskarret samtidig – enten bare som det er (til græskarmos) eller i tern, skiver etc. og brug det til fx fyld i fx en vegetarisk curry, chili eller tærte.

  2. Hak pistacienødderne groft.

    Tip: Hvis du bruger pinjekerner: Rist dem kort på en tør pande.

  3. Fetacremen: Skyl og pil timian, og riv citronskal fint. Blend alle ingredienser, til du har en glat creme.

  4. Anretning: Bred fetacremen ud på et fad, og arranger de bagte (lune) græskarskiver over. Drys de hakkede pistaciekerner over sammen med den sidste citronskal og frisk timian. Servér – enten som tilbehør eller som en lille ret i sig selv med et stykke godt brød.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Her kan du se, hvad du skal bruge til ovnbagt hokkaido med fetacreme

Først til det bagte græskar:

Ovnbagt hokkaido med fetacreme og timian-4Og til fetacremen – plus pistacienødderne til topping:
Ovnbagt hokkaido med fetacreme og timian-4

Og den færdige ret:

Ovnbagt hokkaido med fetacreme og timian

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.