Opskrift på hokkaido i ovn
Ovnbagt hokkaido med fetacreme er simpelt, men himmelsk tilbehør til din aftensmad. Eller en lige så uimodståelig ret, forret eller deleret i sig selv, bare serveret med et godt stykke brød til.
Her får du sødligt græskar, salt fetacreme, sprød topping og en vidunderlig aroma af frisk timian og citronskal. Uhm.
Du kan selvfølgelig også bruge opskriften uden fetacremen, hvis du har andet i tankerne.
Hokkaido i ovn med lidt ekstra kærlighed
Når en ovnbagt hokkaido får hovedrollen på tallerknen, synes jeg godt, man må gi’ den lidt ekstra kærlighed. Og her er tre små nemme tricks:
- Olie, lidt mere olie end du sikkert ellers vil bruge
- Honning for lidt ekstra sødme
- Chiliflager for lidt ekstra spice
- Og høj temperatur i ovnen, så du får en lidt karamelliseret overflade, der bare smager mange gange bedre end blege, nærmest kogte hokkaidostykker.
Når jeg giver hokkaidoen lidt ekstra sødme, er det også fordi, den får modspil …
Fetacreme er den perfekte makker
Sødligt græskar, salt fetacreme. Så enkelt er det. Fetacreme kan du lave i lige så mange smagsvarianter, som du kan finde kombinationer af krydderurter og krydderier, men her går jeg med 4 smagsgivere:
- Hvidløg, selvfølgelig
- Frisk timian. Brug kun tørret i en meget snæver vending. En timian fra haven er absolut mit førstevalg. Den smager af noget mere end den, du køber i supermarkedet, så måske skal du bruge mere end opskriften siger, hvis det ikke er en have-timian. Smag til :-)
- Citronskal. Uh, det giver en god aroma!
- Friskkværnet peber
Fetacremen kan du nemt lave, mens hokkaidoen bliver bagt i ovnen.
Hokkaido i ovn – en forret eller tilbehør?
Jeg bruger den ovnbagte hokkaido både som en lille ret i sig selv – og som tilbehør til en anden hovedret – eller som en del af en buffet.
Det er en superlækker nem forret eller deleret, bare serveret med et godt madbrød, fx focaccia.
Hvad skal du bruge resten af hokkaidoen til?
Hvis du ikke har planer med resten af din hokkaido, vil jeg foreslå, at du bager den i ovnen samtidig.
- Bag den i tern med lidt olie, salt og peber, og brug dem i en chili, en curry eller en tærte en anden dag.
- Bag den hel (eller hvad der nu er tilbage), skrab kødet ud, og mos det. Mosen kan du fx bruge i græskarvafler eller græskarrisotto.
Du kan selvfølgelig også rive græskarret og bruge det i de her græskarboller eller i de her gulerodsboller med surdej (som så bare bliver til græskarboller med surdej).