Scan for at gå til opskrift
Hokkaido i ovn med fetacreme
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 30 minutter min
Til den ovnbagte hokkaido skal du bruge:
- ½ hokkaido (ca. 500 g renset vægt)
- 3 spsk olivenolie
- 2 tsk honning
- 2 tsk frisk timian (eller 1 tsk tørret)
- ¼ tsk chiliflager (efter smag)
- ¼ tsk salt
Til fetacremen skal du bruge:
- 2 dl græsk yoghurt
- 50 g feta (gerne en blød type)
- 1 fed hvidløg (i fine skiver)
- ½ øko citron (fintrevet skal)
- 2 tsk frisk timian
- friskkværnet peber
Til servering skal du bruge:
- 30 g pistacienødder (eller pinjekerner)
- frisk timian
- ½ øko citron (fintrevet skal)
- godt brød
Hokkaidoen: Skur hokkaidoen, flæk den, og fjern kernerne. Skær så halvdelen op i både, og vend dem i olie, honning, timian, chiliflager og salt. Fordel på et stykke bagepapir. Tænd ovnen på 220 grader varmluft, og bag græskarret 20-30 minutter, til skiverne har taget farve.Tip: Bag den anden halvdel af græskarret samtidig – enten bare som det er (til græskarmos) eller i tern, skiver etc. og brug det til fx fyld i fx en vegetarisk curry, chili eller tærte. Hak pistacienødderne groft.Tip: Hvis du bruger pinjekerner: Rist dem kort på en tør pande. Fetacremen: Skyl og pil timian, og riv citronskal fint. Blend alle ingredienser, til du har en glat creme.
Anretning: Bred fetacremen ud på et fad, og arranger de bagte (lune) græskarskiver over. Drys de hakkede pistaciekerner over sammen med den sidste citronskal og frisk timian. Servér – enten som tilbehør eller som en lille ret i sig selv med et stykke godt brød.