Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hokkaido i ovn med fetacreme og timian

Hokkaido i ovn med fetacreme

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

Til den ovnbagte hokkaido skal du bruge:
  • ½ hokkaido (ca. 500 g renset vægt)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk honning
  • 2 tsk frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • ¼ tsk chiliflager (efter smag)
  • ¼ tsk salt
Til fetacremen skal du bruge:
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 50 g feta (gerne en blød type)
  • 1 fed hvidløg (i fine skiver)
  • ½ øko citron (fintrevet skal)
  • 2 tsk frisk timian
  • friskkværnet peber
Til servering skal du bruge:
  • 30 g pistacienødder (eller pinjekerner)
  • frisk timian
  • ½ øko citron (fintrevet skal)
  • godt brød

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hokkaidoen: Skur hokkaidoen, flæk den, og fjern kernerne. Skær så halvdelen op i både, og vend dem i olie, honning, timian, chiliflager og salt. Fordel på et stykke bagepapir. Tænd ovnen på 220 grader varmluft, og bag græskarret 20-30 minutter, til skiverne har taget farve.
    Tip: Bag den anden halvdel af græskarret samtidig – enten bare som det er (til græskarmos) eller i tern, skiver etc. og brug det til fx fyld i fx en vegetarisk curry, chili eller tærte.
  • Hak pistacienødderne groft.
    Tip: Hvis du bruger pinjekerner: Rist dem kort på en tør pande.
  • Fetacremen: Skyl og pil timian, og riv citronskal fint. Blend alle ingredienser, til du har en glat creme.
  • Anretning: Bred fetacremen ud på et fad, og arranger de bagte (lune) græskarskiver over. Drys de hakkede pistaciekerner over sammen med den sidste citronskal og frisk timian. Servér – enten som tilbehør eller som en lille ret i sig selv med et stykke godt brød.