
Sådan en dag sidst på græskarsæsonen kan man blive helt glad, når fryseren afslører en lille bøtte med græskarmos. For så har jeg en undskyldning for at få risotto med græskar.
Risotto med græskar på den nemme måde
Jeg har altid lært, at risotto er noget med at stå og røre i evigheder, men sådan foregår denne her græskarrisotto ikke. Belært af en ægte italiener laver jeg den på den nemme måde, hvor risene mere eller mindre passer sig selv på en pande (ja, en pande). De får en omrøring ind imellem, men ellers står de bare og simrer i de 17 minutter, der skal til (nogle gange lidt til eller fra).
Hvis de koger tørre, får de lidt ekstra væde. Færdig med dem.
Græskarrisotto med ekstra græskar
Hvis du vil springe svampene over, kan du i stedet gå dobbelt op på græskar:
- Bag halvdelen af græskarret, som det er med skærefladen opad – ca. 1/2 time ved 200 grader.
- Skær resten af græskarret op i tern, vend dem i olie, salt og peber, og bag dem ved siden af. Brug dem som topping, når du serverer græskarrisottoen. Sørg for, at de tager farve, så de karamelliserer lidt. Det er virkelig lækkert!

Gør alle ingredienser klar først
Det stressende ved græskarrisotto opstår kun, hvis jeg ikke har gjort det hele klar først. Så det er mit bedste råd: Vej af, hak, riv og find frem, før du går i gang med det varme.
Tip! Er du til risotto, så er du måske også til den klassiske risotto med svampe.
Kære Bodil
Tak for at du har lært mig at spise risotto. Og nu også at lave den. Det smagte dejligt! Og gæsterne var imponerede :-)
Knus Jane
Tusind tak, Jane! Jeg ved jo, du kan være et beslutsomt væsen, så det må være en ægte kompliment. Godt risottoen gjorde lykke! Knus Bodil