
Jeg var længe i tvivl om, jeg skulle kalde min græskarkage med appelsin for en kage eller et brød. Altså – når et banana bread hedder ‘brød’, så kan en græskarkage i brødfacon vel også? Den er i hvert fald bagt i en rugbrødsform, og den er ca. lige så sundt som banana bread.
Det vil sige: Ikke spor.
Så græskarkagen vandt, for det ér en kage, og hvis du hellere vil bage den i en springform, vil det garanteret fungere fint.
Og hvis du elsker banana bread, er græskarkage også lige noget for dig.
Sød. Tæt. Fugtig. Svampet. Og her med et frisk strejf af appelsin. Jo, det er umagen værd. Og måske det helt rigtige til haloween, hvis du fejrer den slags?

Græskarkage med appelsin – og …
I min research til græskarkagen faldt jeg over noget, amerikanerne kalder pumpkin pie spice – altså et græskartærtekrydderi, og det tænkte jeg passede lige til min græskarkage. Kanel, ingefær, muskatnød og nelliker. Mest af det første, mindst af det sidste.
Med græskartærtekrydderiet kommer græskarkagen straks i familie med en god dansk krydderkage. Et plus i min bog. Lidt á la min mors oprindelige honningkage, faktisk. Men mere fugtig i krummen (og lidt mere besværlig, når jeg nu skal være ærlig).
Den fugtige krumme skyldes især græskar og banan – og her på 6. dagen er kagen stadig god og svampet, kan jeg oplyse.

Andre opskrifter med græskar?
Det er alt for sent i mit liv, jeg har opdaget, at jeg elsker græskar, så der er alt for få opskrifter med græskar her på bloggen. Men der er da et par stykker, du kan prøve, hvis du også er græskarfreak:
- En tærte med græskar og feta
- En græskarsuppe med ingefær og andet godt
- Græskarvafler – superlækre til mange ting
- En fyldig afrikansk inspireret vegetargryde med peanutputter
- Min elskede vegetariske butter chicken – uden butter og chicken
Og næste skridt i græskareventyret må blive et RIGTIGT græskarbrød. Ikke sødt, bare saftigt. Comin’ up.
