Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Krydderkage - skøn græskar-kage med glasur

Græskarkage med appelsin og glasur

Antal 1 kage
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet 1 time 45 minutter

Ingredienser

Til kagen skal du bruge:
  • 175 g græskarmos
  • 50 g valnødder
  • 325 g hvedemel (evt. stenkværnet)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1,5 tsk græskartærtekrydderi (købt eller blandet - se nedenfor)
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 2 bananer
  • 225 g farin
  • 100 g smør (stuetemperatur)
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 æg
Til græskartærtekrydderiet skal du bruge:
  • 4 spsk stødt kanel
  • 3 tsk stødt ingefær
  • 3 tsk stødt muskatnød
  • tsk stødte nelliker
Til pynt skal du bruge:
  • Saft af ½ appelsin
  • Revet skal af ½ appelsin
  • flormelis
  • 20 g valnødder

Kokkens noter

Du kan lave dit eget pumpkin pie spice - græskartærtekrydderi ved at blande:
  • 4 spsk stødt kanel
  • 3 tsk stødt ingefær
  • 3 tsk stødt muskatnød
  • 1½ tsk stødte nelliker

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skær græskar i tern, og kog i rigeligt vand (uden salt) i ca. 20 minutter. Dræn vandet fra, og blend græskarternene til mos.
    Husk, at butternut græskar skal skrælles - de behøver du ikke med hokkaido.
  • Beklæd en stor rugbrødsform med bagepapir.
    Du kan også bruge en springform – eller bage i muffinforme.
  • Rist alle valnødderne på en tør pande (både til dej og til pynt). Hak dem, og tag ½ dl fra til pynt.
  • Bland hvedemel, bagepulver, natron, græskartærtekrydderi og vaniljepulver. Mos bananerne. Riv skal af appelsinerne (riv skal af 2, og gem lidt til glasuren). Pres saften af appelsinerne (gem 3 spsk til glasuren).
  • Pisk det bløde smør sammen med farin i ca. 5 minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser: Melblandingen, æg, creme fraiche, mos af bananer og græskar, krydderier, valnødder samt appelsinsaft og -skal. Pisk kun lige, til dejen er jævn og glat.
  • Hæld dejen op i formen. Sæt nu ovnen på 170 grader varmluft, og bag den i 75 minutter. Tjek med en gaffel, strikkepind eller lignende, at den er gennembagt (der må ikke følge dej med op, når du stikker i kagen). Hvis den ikke er helt færdig – giv den 10 minutter mere og gentag testen. Lad kagen køle af – først 15 minutter i formen. Vend den så ud på en bagerist.
  • Når kagen er kølet af: Bland appelsinsaft, appelsinskal og flormelis til en tyk glasur. Fordel det over græskarkagen, og drys med hakkede valnødder. Voilá!