Scan for at gå til opskrift
Græskarkage med appelsin og glasur
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet 1 time t 45 minutter min
Til kagen skal du bruge:
- 175 g græskarmos
- 50 g valnødder
- 325 g hvedemel (evt. stenkværnet)
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1,5 tsk græskartærtekrydderi (købt eller blandet - se nedenfor)
- ½ tsk vaniljepulver
- 2 bananer
- 225 g farin
- 100 g smør (stuetemperatur)
- 1 dl creme fraiche
- 3 æg
Til græskartærtekrydderiet skal du bruge:
- 4 spsk stødt kanel
- 3 tsk stødt ingefær
- 3 tsk stødt muskatnød
- 1½ tsk stødte nelliker
Til pynt skal du bruge:
- Saft af ½ appelsin
- Revet skal af ½ appelsin
- flormelis
- 20 g valnødder
Du kan lave dit eget pumpkin pie spice - græskartærtekrydderi ved at blande:
- 4 spsk stødt kanel
- 3 tsk stødt ingefær
- 3 tsk stødt muskatnød
- 1½ tsk stødte nelliker
Skær græskar i tern, og kog i rigeligt vand (uden salt) i ca. 20 minutter. Dræn vandet fra, og blend græskarternene til mos.Husk, at butternut græskar skal skrælles - de behøver du ikke med hokkaido. Beklæd en stor rugbrødsform med bagepapir. Du kan også bruge en springform – eller bage i muffinforme. Rist alle valnødderne på en tør pande (både til dej og til pynt). Hak dem, og tag ½ dl fra til pynt.
Bland hvedemel, bagepulver, natron, græskartærtekrydderi og vaniljepulver. Mos bananerne. Riv skal af appelsinerne (riv skal af 2, og gem lidt til glasuren). Pres saften af appelsinerne (gem 3 spsk til glasuren).
Pisk det bløde smør sammen med farin i ca. 5 minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser: Melblandingen, æg, creme fraiche, mos af bananer og græskar, krydderier, valnødder samt appelsinsaft og -skal. Pisk kun lige, til dejen er jævn og glat.
Hæld dejen op i formen. Sæt nu ovnen på 170 grader varmluft, og bag den i 75 minutter. Tjek med en gaffel, strikkepind eller lignende, at den er gennembagt (der må ikke følge dej med op, når du stikker i kagen). Hvis den ikke er helt færdig – giv den 10 minutter mere og gentag testen. Lad kagen køle af – først 15 minutter i formen. Vend den så ud på en bagerist.
Når kagen er kølet af: Bland appelsinsaft, appelsinskal og flormelis til en tyk glasur. Fordel det over græskarkagen, og drys med hakkede valnødder. Voilá!