Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Nem gulerodskage med citron og bananMin banan-gulerodskage kom til verden en påske, hvor jeg egentlig havde jeg planlagt en ferie med gæster, solskin på terrassen, gulerodskage – og Netflix på de kolde aftener i sommerhuset. Sådan gik det ikke … helt.

Gæsterne ville gerne komme. Men solskin kom der ikke noget af, tværtimod gjorde vinteren come back. Lige som min ellers netop overståede snue. Og min nye internetudbyder havde sendt en defekt router, så intet net og ingen Netflix.

Mens jeg så sad og surmulede i sofaen, fik jeg udsigt til køkkenbordet, hvor der lå to overmodne bananer. Og så gik kreativiteten i gang. For der var jo den der gulerodskage, jeg havde planlagt. Den kunne få bananerne – hvorfor ikke?

Endelig fik jeg en lille succes på den slunkne påskeferiekonto :-)

For at give gulerodskagen lidt forårspræg (mens det sneede derude), fik den også en citron, og det blev den på ingen måde ringere af.

På toppen selvfølgelig den uimodståelige frosting, også med citron. Og C-vitaminer  ;-)

Nem gulerodskage med citron og bananEn lidt grovere gulerodskage

Som altid skulle jeg også eksperimentere lidt med melet. Ikke bare hvidt mel. Denne gang blev det hvad sommerhusskabet gemte, og der er altid havregryn.

Du kan sagtens bage kagen bare med hvedemel, men den får lidt mere bid (og fibre og den slags), hvis du bruger havregryn. Min erfaring siger også, at havregryn holder godt på fugten i bagværket.

Nå, nok om den påske. Den fik da heldigvis en ende. Men hvis du er på udkig efter kager og sødt til påsketiden, kan du også tjekke:

Chokolademousse med appelsin og passionfrugt

Chokoladelagkage med himmelsk havtorn

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Nem gulerodskage med banan og citronfrosting

Desserter og kager

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 35-50 minutter

Til gulerodskagen skal du bruge:

  • 3 æg
  • 125 g muscovadosukker (eller farin)
  • 150 g fint revet gulerod
  • 2 modne bananer, mosede
  • 1,5 dl rapsolie
  • 100 g fine havregryn
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • saft og fintrevet skal af 1 citron
  • 75 g valnødder, groft hakkede

Til frostingen skal du bruge:

  • 150 g flødeost
  • 50 g smør
  • 200 g flormelis
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • revet skal af 1 citron (gem lidt til pynt)
  • Evt. pæne valnødder til pynt

Husk også:

  • En bageform/bradepande på ca. 20 x 30 cm eller en springform

Sådan gør du:

  1. Kagen først: Riv gulerod og citron, pres saften af citronen, mos bananerne og hak valnødderne.

  2. Beklæd din form med bagepapir. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

  3. Pisk alle ingredienser til dejen sammen, og hæld dejen i formen. Bag den 35-40 minutter (bradepande), ca. 50 minutter (springform). Tjek med en gaffel eller tandstikker, at kagen er gennembagt. Lad den køle af på en bagerist.

  4. Når kagen er helt kold, lav frostingen: Riv citronen fint og rør frostingen sammen, enten med håndpisker eller i hånden. Fordel frostingen på kagen, pynt med citronskal eller valnødder – og server!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip om sukker i din gulerodskage

Egentlig kan du bruge lige den slags sukker, du har i skabet. Det skal der nok komme en gulerodskage ud af (altså, hvis du bruger gulerødder). Men sukker er ikke bare sukker, og her får du lige mit smagshierarki over sukker:

  • Hvidt sukker – det er bare sødt. Fint i fx vaniljekranse, der hellere skal smage af vanilje end andre krydderier.
  • Rørsukker – lidt mere aromatisk. Bruger jeg til alt, hvor sukkersmagen ikke skal dominere.
  • Farin – en blanding af sukker og rørsukkersirup. Lidt mere krydret og en god klassiker i danske småkager, honningkage og den slags.
  • Lys muscovado – aromatisk sukker med  karamelsmag. Den bruger jeg typisk i stedet for farin, hvis jeg skal flotte mig lidt.
  • Mørk muscovado – knald på smagen og nærmest et strejf af lakrids!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.