Gulerodskage med banan og lækker frosting – det er en skøn og saftig kage, som virkelig er nem at bage. En god sommerhuskage, hvor du hverken behøver den store indsats eller det store tekniske udstyr.
Gulerods-lagkage eller bradepandekage
Du kan bage den på to måder:
- Enten bare i en lille bradepande (ca. 20 * 30 cm)
- eller i en springform (ca. 22-24 cm Ø), hvor den bliver lidt højere, så du kan dele den og give den ekstra frosting mellem lagene.
OBS! Lav dobbelt portion frosting, hvis du laver kagen som lagkage.
Kagen, der (næsten) reddede en påskeferie
Min banan-gulerodskage kom til verden en påske, hvor jeg egentlig havde jeg planlagt en ferie med solskin på terrassen, gulerodskage – og Netflix på de kolde aftener i sommerhuset. Sådan gik det ikke … helt.
Solskin kom der ikke noget af, tværtimod gjorde vinteren come back med slud, blæst og snask. Min ellers netop overståede snue synes også, den kunne tage en runde mere. Og min nye internetudbyder havde sendt en defekt router, så no net, no Netflix.
Men besøg skulle vi ha’, og de skulle have kage. Egentlig havde jeg planlagt en gulerodskage, men så var der også to overmodne bananer på køkkenbordet. Jeg elsker banankage, så hvorfor ikke lave en fusion – en gulerodskage med banan?
Bananerne gør, at kagen ikke behøver helt så meget sukker. Men altså sund, det bliver den ikke. Især ikke med den frosting der … ;-)
Gulerodskage til påske – med citron
For at give gulerodskagen lidt forårspræg og påskelook (mens det sneede derude), fik den også en citron, og det blev den på ingen måde ringere af.
På toppen selvfølgelig den uimodståelige frosting, også med citron. Og C-vitaminer ;-)
En lidt grov gulerodskage
Som altid skulle jeg også eksperimentere lidt med melet. Ikke bare hvidt mel. Denne gang blev det hvad sommerhusskabet gemte, og der er altid havregryn.
Du kan sagtens bage kagen bare med hvedemel, men den får lidt mere bid (og fibre og den slags), hvis du bruger havregryn. Min erfaring siger også, at havregryn holder godt på fugten i bagværket.
Nå, nok om den påske. Den fik da heldigvis en ende. Men hvis du er på udkig efter kager og sødt til påsketiden, kan du også tjekke:
Chokolademousse med appelsin og passionfrugt
Chokoladelagkage med himmelsk havtorn
Eller en rigtig påskebrownie!
Lidt underlig, at der ikke står mere i vejledningen mht. hvornår de enkelte ingredienser skal i, men kagen blev god og hurtigere færdig end beregnet, men det var nok pga. VARMLUFT, tænker jeg.
Pyntede med Nutella og valnødder og Påskeskum istedet for frostingen, da jeg ikke lige havde noget smøreost. 😉
Så GOD PÅSKE herfra 🐣
Hej Dorthe, tak for din kommentar – det lyder som om, jeg lige skal give den et serviceeftersyn 😃 Men herligt at høre, den blev god. Og den pynt der kunne da godt friste! God påske til jer 💛 kh Bodil