Min banan-gulerodskage kom til verden en påske, hvor jeg egentlig havde jeg planlagt en ferie med gæster, gulerodskage og Netflix i sommerhuset. Men påsken var ikke enig!
Gæsterne ville gerne komme. Men den nye internetudbyder havde sendt en defekt router, så intet net og ingen Netflix.
Min netop overståede snue blev afløst af halsbetændelse. Host og på med uldtæppet. Her fik jeg så udsigt til køkkenbordet, hvor der lå to overmodne bananer. Så det blev dér, slaget skulle slaget slås!
Da jeg hverken kunne gøre noget ved internetforbindelsen eller halsbetændelsen, måtte bananerne stå for skud. De kom i min gulerodskage. Ha. Så ku’ det lære det. Og endelig fik jeg en lille succes på den slunkne påskeferiekonto :-)
For at give gulerodskagen lidt forårspræg (mens det sneede derude), fik den også en citron, og det blev den på ingen måde ringere af.
På toppen selvfølgelig den uimodståelige frosting, også med citron. Og C-vitaminer ;-)
En lidt grovere gulerodskage
Som altid skulle jeg også eksperimentere lidt med melet. Ikke bare hvidt mel. Denne gang blev det hvad sommerhusskabet gemte, og der er altid havregryn.
Du kan sagtens bage kagen bare med hvedemel, men den får lidt mere bid (og fibre og den slags), hvis du bruger havregryn. Min erfaring siger også, at havregryn holder godt på fugten i bagværket.
Nå, nok om den påske. Den fik da heldigvis en ende. Men hvis du er på udkig efter kager og sødt til påsketiden, kan du også tjekke:
Chokolademousse med appelsin og passionfrugt
Chokoladelagkage med himmelsk havtorn