Scan for at gå til opskrift
Nem gulerodskage med banan og citronfrosting
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet 1 time t 10 minutter min
Til gulerodskagen skal du bruge:
- 150 g fint revet gulerod
- 1 citron (saft og fintrevet skal)
- 2 modne bananer
- 75 g valnødder
- 3 æg
- 125 g farin (eller muscovadosukker)
- 1,5 dl rapsolie
- 100 g fine havregryn
- 150 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 2 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt ingefær (evt.)
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk fint salt
Til frostingen skal du bruge - OBS: Lav dobbelt portion, hvis du vil lave kagen som lagkage!
- 2 citroner (skallen)
- 100 g smør
- 300 g flødeost
- 400 g flormelis
Til pynt:
- Ekstra hakkede valnødder
- 1 citron (skallen)
Beklæd din form med bagepapir. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Kagen først: Riv gulerod og citronskal, pres saften af citronen, mos bananerne og hak valnødderne.
Pisk alle ingredienser til dejen sammen, og hæld dejen i formen. Bag ca. 50 minutter . Tjek med en gaffel eller tandstikker, at kagen er gennembagt. Lad den køle af på en bagerist.
Når kagen er helt kold, lav frostingen: Riv citronen fint og rør/pisk først smør og flødeost sammen. Tilsæt så flormelis og citronskal. Jeg bruger en håndmixer – hvis du ikke kan få frostingen helt jævn, er stavblenderen en god hjælp.
Flæk kagen i to, og fordel halvdelen af frostingen på den nederste bund og den anden halvdel på toppen.
Pynt med hakkede valnødder og evt. ekstra revet citronskal.