Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Nem gulerodskage med banan - og citronfrosting

Nem gulerodskage med banan og citronfrosting

Antal 10 stykker
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet 1 time 10 minutter

Ingredienser

Til gulerodskagen skal du bruge:
  • 150 g fint revet gulerod
  • 1 citron (saft og fintrevet skal)
  • 2 modne bananer
  • 75 g valnødder
  • 3 æg
  • 125 g farin (eller muscovadosukker)
  • 1,5 dl rapsolie
  • 100 g fine havregryn
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 2 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær (evt.)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk fint salt
Til frostingen skal du bruge - OBS: Lav dobbelt portion, hvis du vil lave kagen som lagkage!
  • 2 citroner (skallen)
  • 100 g smør
  • 300 g flødeost
  • 400 g flormelis
Til pynt:
  • Ekstra hakkede valnødder
  • 1 citron (skallen)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Beklæd din form med bagepapir. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  • Kagen først: Riv gulerod og citronskal, pres saften af citronen, mos bananerne og hak valnødderne.
  • Pisk alle ingredienser til dejen sammen, og hæld dejen i formen. Bag ca. 50 minutter . Tjek med en gaffel eller tandstikker, at kagen er gennembagt. Lad den køle af på en bagerist.
  • Når kagen er helt kold, lav frostingen: Riv citronen fint og rør/pisk først smør og flødeost sammen. Tilsæt så flormelis og citronskal. Jeg bruger en håndmixer – hvis du ikke kan få frostingen helt jævn, er stavblenderen en god hjælp.
  • Flæk kagen i to, og fordel halvdelen af frostingen på den nederste bund og den anden halvdel på toppen.
  • Pynt med hakkede valnødder og evt. ekstra revet citronskal.