Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Honningkage muffins er bløde, sød honningkager, som min mor altid bagte dem. Og min far elskede dem.

Eller næsten. For faktisk bagte min mor honningkage som en hel kage i en bradepande. Jeg bager honningkagen som muffins, fordi jeg (eller skal jeg sige vi) sjældent spiser hele portionen på en gang, og honningkage muffins er meget velegnede til at fryse ned.

Honningkagemuffins er ikke bare til jul …

Jeg ved godt, at de fleste forbinder honningkager med jul – kanel, ingefær og nelliker dufter også af jul. Men jeg bager dem gladeligt hele året. Så dukker de op som en god overraskelse ind imellem, når jeg helt har glemt, de ligger i fryseren.

Vælg mellem to udgaver – med og uden smørcreme

For det meste spiser jeg bare honningkagemuffins, som de er – ikke noget som helst hurlumhej ved dem.

Men hvis du synes, dine honningkagemuffins skal være lidt mere festlige, kan du give dem en smørcremetopping, som jeg har gjort på billederne. Det er en superenkel creme at lave – bare smør, flødeost, flormelis og lidt revet appelsinskal.

Hvis du ikke er dus med en sprøjtepose, kan du flække dine muffins i stedet og smøre cremen ind som et lag. Og overtrække med chokolade.

 

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Honningkagemuffins med smørcreme

Desserter og kager

Rækker til: 12

Til kagerne skal du bruge:

  • 150 g honning eller sirup

  • 100 g farin

  • 50 g smør

  • 1/2 dl orangemarmelade

  • 1 dl yoghurt (eller tilsvarende surmælksprodukt)

  • 1/2 dl mælk

  • 1 æg

  • 225 g mel

  • 1 tsk natron

  • 1/2 tsk std nelliker

  • 1 tsk std kanel

  • 1 tsk ingefærpulver

Til smørcremen skal du bruge:

  • 150 g smør (stuetemperatur)

  • 150 g flormelis

  • 75 g flødeost (ikke light)

  • fintrevet skal af 1 øko appelsin

  • Evt. ekstra appelsinskal til pynt

Hvis du vil putte smørcreme indeni og ovenpå, skal du også bruge en kernehusudstikker og en sprøjtepose med stjernetylle.

Sådan bager du muffins:

  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og smør 12 muffinforme.

  2. Smelt honning, farin, smør og marmelade i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen, og pisk yoghurt, mælk og æg i.

  3. Sigt mel og krydderier i, start med halvdelen. Pisk i hånden, til melklumperne er væk, og pisk resten i.

  4. Fordel dejen i formene, og sæt dem i ovnen. Bag dem 15-18 minutter. Test, at kagerne er gennembagte, fx med en strikkepind, en tandstik eller en gaffel.

  5. Lad dem køle af på en bagerist i 5 minutter, før du vender dem ud, og lader dem køle helt af.

Sådan laver du smørcremen:

  1. Pisk ingredienserne sammen, til cremen bliver hvid og luftig (håndmixer eller maskine). Fyld den i sprøjtepose, og læg den i køleskabet et kvarters tid.

  2. Brug udstikkeren til at laver fordybninger i midt i hver muffin.

  3. Sprøjt først smørcreme ned i hullerne. Start så fra yderkanten af den cirkel, du vil lave på din muffin, og arbejd indad – slut med en lille top i midten. Gentag med alle 12. Riv evt. lidt appelsinskal på toppen.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Honningkagemuffins med appelsinsmørcreme

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.