Go Back
+ stk.
Scan for at gå til opskrift
QR Code

Honningkagemuffins med appelsinsmørcreme

Antal 12 stk.
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Køletid 1 time
Samlet 2 timer

Ingredienser

Til kagerne skal du bruge:
  • smør til formene
  • 150 g honning eller sirup
  • 100 g farin
  • 50 g smør
  • ½ dl orangemarmelade
  • 1 dl yoghurt (eller tilsvarende surmælksprodukt)
  • ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 225 g mel
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk std nelliker
  • 1 tsk std kanel
  • 1 tsk ingefærpulver
Til smørcremen skal du bruge:
  • 150 g smør (stuetemperatur)
  • 150 g flormelis
  • 75 g flødeost (ikke light)
  • 1 appelsin (øko - revet skal)

Tilberedning

Sådan bager du muffins:
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og smør 12 muffinforme.
  • Smelt honning, farin, smør og marmelade i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen, og pisk yoghurt, mælk og æg i.
  • Sigt mel og krydderier i, start med halvdelen. Pisk i hånden, til melklumperne er væk, og pisk resten i.
  • Fordel dejen i formene, og sæt dem i ovnen. Bag dem 15-18 minutter. Test, at kagerne er gennembagte, fx med en strikkepind, en tandstik eller en gaffel.
  • Lad dem køle af på en bagerist i 5 minutter, før du vender dem ud og lader dem køle helt af.
Sådan laver du smørcremen:
  • Riv skal af appelsin fint. Pisk ingredienserne sammen, til cremen bliver hvid og luftig (håndmixer eller maskine). Fyld den i sprøjtepose, og læg den i køleskabet ca. 15 minutter.
Sådan gør du kagerne færdige:
  • Brug udstikkeren til at laver fordybninger i midt i hver muffin.
  • Sprøjt først smørcreme ned i hullerne. Start så fra yderkanten af den cirkel, du vil lave på din muffin, og arbejd indad – slut med en lille top i midten. Gentag med alle 12. Riv evt. lidt appelsinskal på toppen.