Scan for at gå til opskrift
Honningkagemuffins med appelsinsmørcreme
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Køletid 1 time t
Samlet 2 timer t
Til kagerne skal du bruge:
- smør til formene
- 150 g honning eller sirup
- 100 g farin
- 50 g smør
- ½ dl orangemarmelade
- 1 dl yoghurt (eller tilsvarende surmælksprodukt)
- ½ dl mælk
- 1 æg
- 225 g mel
- 1 tsk natron
- ½ tsk std nelliker
- 1 tsk std kanel
- 1 tsk ingefærpulver
Til smørcremen skal du bruge:
- 150 g smør (stuetemperatur)
- 150 g flormelis
- 75 g flødeost (ikke light)
- 1 appelsin (øko - revet skal)
Sådan bager du muffins:
Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og smør 12 muffinforme.
Smelt honning, farin, smør og marmelade i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen, og pisk yoghurt, mælk og æg i.
Sigt mel og krydderier i, start med halvdelen. Pisk i hånden, til melklumperne er væk, og pisk resten i.
Fordel dejen i formene, og sæt dem i ovnen. Bag dem 15-18 minutter. Test, at kagerne er gennembagte, fx med en strikkepind, en tandstik eller en gaffel.
Lad dem køle af på en bagerist i 5 minutter, før du vender dem ud og lader dem køle helt af.
Sådan laver du smørcremen:
Sådan gør du kagerne færdige:
Brug udstikkeren til at laver fordybninger i midt i hver muffin.
Sprøjt først smørcreme ned i hullerne. Start så fra yderkanten af den cirkel, du vil lave på din muffin, og arbejd indad – slut med en lille top i midten. Gentag med alle 12. Riv evt. lidt appelsinskal på toppen.