Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Græskartærte med feta og spinat

I Sydafrika fik vi serveret en græskartærte, der var SÅ lækker, at jeg er nødt til at gøre forsøget selv.

Blandingen af det søde græskar og de karamelliserede løg går afsindig godt i spænd med den salte feta – og spinaten. Et nyt hit i kategorien madtærte var født.

Tærte med græskar – du vælger

Du kan sagtens bruge både butternut squash og hokkaidogræskar i tærten – forskellen er bare, at butternut squash skal skrælles, og det er næppe nødvendigt med hokkaido.

I stedet for græskar kan du også lave tærten med søde kartofler, og de skal bare skures grundigt.

Tærte med butternut squash, feta og spinatGod madtærte med hytteost

Jeg holder meget af at bruge hytteost i mine tærter. Det er ikke så fedt, og det giver en mindre mælkeagtig konsistens end fx creme fraiche, synes jeg. Både i en tærte med græskar og feta og i et par af mine andre madtærter fra opskriftsarkivet. Se fx:

Vil du gerne spare lidt på fedtstoffet i tærtedejen, kan du finde en lidt mere fedtfattig grov tærtebund her.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Tærte med græskar, feta og spinat

Aftensmad

Rækker til: 6

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 40 minutter

Tærtebund – kan bruges til alle madtærter - du skal bruge:

  • 100 g hvedemel

  • 100 g grahamsmel

  • 100 g smør

  • lidt salt (mellem to fingre)

  • et par spsk vand til at samle dejen med

Tærtefyld:

  • 1/2 græskar i tern eller både

    Tip! Husk at skrælle butternut squash først, det behøver du ikke, hvis du bruger hokkaido. Hvis du bruger søde kartofler, skal de bare skures godt.

  • 2 rødløg i smalle både

  • olivenolie

  • salt

  • friskkværnet peber

  • 400 g øko hytteost

  • 3 æg

  • 100-150 g feta i tern/fingerhumpler

  • 1-2 håndfulde frisk spinat

  • 1 tsk timian

  • friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Skræl butternut (ikke hokkaido) og løg. Skær græskarret i tern og rødløget i både. Vend begge dele i olivenolie, salt og peber. Læg det på bagepapir på en plade og sæt det i ovnen ca. 20 minutter – til det har fået lidt farve, og løgene begynder at karamellisere.

  3. Lav så straks tærtebunden: Smuldr smørret i melet og saml dejen – evt. med lidt vand. Rul dejen ud, smør tærteformen (helst metal) med olie og læg dejen i fadet. (I stedet for olie kan du beklæde formen med bagepapir). Prik dejen med en gaffel, og sæt fadet i ovnen. Et kvarters tid. Imens gør du resten af fyldet klar:

  4. Slå æggene ud i en skål, bland med fetahumpler, hytteost, spinat, peber og timian. Vend de ovnbagte grønsager i, når de er klar, og hæld det hele over i tærtebunden.

  5. Bag din græskar tærte i ca. 40 minutter ved 180 grader. Den skal blive lysebrun, men ikke mere. Lad den hvile ca. 10 minutter (eller mere) – så samler den sig, inden du skærer den ud.

  6. Lav salat til imens – gerne en grøn variant med fx frisk spinat, rucola, avocado, rødløg og granatæble. Eller hvad du nu har.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip om sprød tærtebund

Har du de klassiske tærtefade af keramik og porcelæn, kender du sikkert balladen: Blød tærtebund, der ikke rigtig vil op af tærtefadet. Så prøv at skifte til en metalform. Den gør underværker. Jeg ved godt, den ikke kan gå i opvaskemaskinen, men prøv alligevel.

Metalformen er langt bedre til at overføre varmen, så du får den sprøde bund – og tærten er langt nemmere at få ud af tærtebunden bagefter. De fleste metalforme har løs bund, hvilket bare gør det endnu nemmere.

Tærte med butternut squash, feta og spinat

Måske også noget for dig?

6 kommentarer til Græskartærte med feta og spinat – vegetarisk madtærte

  1. Hej,

    Tak for en skøn hjemmeside:-). Hvilken størrelse er den aflange tærteform, du bruger til butternut-tærten?

    Kh fra Mai.

    1. Hej Mai, tak for din søde besked :-) Tærteformen er 11×35 cm – faktisk lidt i underkanten til opskriften. Så nogle gange laver jeg en lillebitte galette af det sidste (søg på galette på bloggen, så kan du se princippet). Kh Bodil

  2. Hej Mutti
    Jeg vil prøve denne tærte, men jeg er usikker på, hvordan spinaten skal bruges? På forhånd tak.

    1. Hej Lisbeth, jeg vender bare spinaten i fyldet, inden jeg putter fyldet i tærtebunden. Håber det giver mening ? kh Bodil

  3. Hej Bodil,
    Mange tak for denne opskrift.
    Tror du at man kan fryse tærten inden man bage den og så bage den om en uge for eksempel?
    På forhånd tak.
    Anna

    1. Hej Anna – umiddelbart vil jeg ikke tro, det er en god idé at fryse tærten (og friske æg) før bagning. Men du kan sagtens bage den færdig, køle den ned omgående – og så varme den, når den skal spises. Tø tærten helt op, inden du genopvarmer, og varm den så op i 15-20 min ved 150 °C (over-undervarme) eller 135 °C (varmluft). Håber det hjælper :-)
      Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.