Krydderier er en genial genvej til mad, der bare smager godt – uanset om man er kødelsker eller ej. I dag fik jeg besøg af vegetardatteren, havde lyst til butter chicken, og så måtte jeg jo være lidt kreativ med ingredienserne. Jeg var faldet over et flot hokkaidogræskar, og så blev det til vegetarisk butter chicken i stedet for.
Hvad er butter chicken?
Lad os lige få det på det rene: Butter chicken er en indisk gryderet, der på indisk hedder Murgh makhani. Normalt marinerer man kylling i yoghurt nogle timer eller natten over først og tilsætter så krydderier som garam masala, ingefær, koriander og hvidløg.
Hurtig vegetarisk butter chicken
Når man ikke bruger kød, er retten lynhurtig at lave. Bare du har en god krydderihylde, kan du snildt købe ind på vej hjem og have mad på under en time. Jeg har givet den lidt ekstra gas med ingredienser fra den indiske hylde.
Hvis det ikke er græskarsæson, kan du bruge fx søde kartofler – eller bare tilsætte flere kikærter.
Portionen er til 4, og det er meget praktisk, selvom du er alene eller bare to til bords. Så er der en rest til madpakken eller en anden dag :-)
Er du til andre indiske vegetarretter?
Hvis du er til vegetarisk butter chicken, kan du måske også overveje:
- En klassisk daal med røde linser – eller den med mere tomat og grønsager i
- En supernem blomkålscurry
- Og så skal du selvfølgelig også bruge smørbagte naan – ikke?
Nøj, den er skøn! En rigtig herreret – på den gode måde? og den mætter godt og varmer. Jeg lavede bulgur til.
Tak Marianne! Jeg ved jo, du er en – jeg vil ikke sige kræsen, men opmærksom! – smager, så jeg tager beæret imod en kompliment :-) Kh Bodil