Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetarisk butter chicken - med græskar

Vegetarisk butter chicken med græskar

Antal 4 personer
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 55 minutter

Ingredienser

Til græskarret skal du bruge:
  • 800 g græskar (klargjort vægt)
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Til marinaden skal du bruge:
Du skal også bruge:
  • 1 løg
  • olivenolie (til stegning)
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpure (fx fra tube)
  • 1 dåse kikærter (drænede)
  • ¾ tsk salt (smag til)
  • kokosmælk (hvis retten er blevet for stærk)
  • limesaft (evt.)
  • honning (evt.)
Server med fx:

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skyl græskarret, skær den midt over og fjern kernerne med en ske. Skær så i tern på ca 2 * 2 cm. Vend ternene i olie, salt og peber, bred dem ud på en plade med bagepapir og bag dem ca. 20 minutter.
    Hvis du bruger butternut, skal det også skrælles.
  • Lav nu yoghurtblandingen med krydderier: Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Fjern frøstand fra chili, og skær i mindre stykker (husk at tjekke styrken!). Trim ingefær, og skær i tynde skiver.
  • Blend 1 dl yoghurt med hvidløg, chili, ingefær, spidskommen, koriander, garam masala, gurkemeje og kardemomme til en jævn masse. Tilsæt resten af yoghurten.
  • Hak løg i tern, og steg dem i olie ved mellemvarme, til de er klare.
  • Tilsæt yoghurtblandingen, de bagte hokkaidotern, kikærter og tomat. Varm det godt igennem og lad det simre i et kvarters tid (mens du koger risene, fx).
  • Smag til med salt og evt. limesaft. Tilsæt evt. kokosmælk og lidt honning, hvis retten er blevet lidt for skarp eller stærk.
  • Server med lidt topping, ris eller naan, evt. græsk yoghurt – og gerne mangochutney og frisk lime, man kan dryppe med.