Go Back
+ personer
Scan for at gå til opskrift
QR Code

Vegetarisk butter chicken med græskar

Antal 4 personer
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 55 minutter

Ingredienser

Til græskarret skal du bruge:
  • 800 g græskar (klargjort vægt)
  • olivenolie
  • salt og peber
Til marinaden skal du bruge:
  • 3 dl græsk yoghurt (delt i 1 + 2 dl)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili (tjek styrken, og juster)
  • 20 g frisk ingefær
  • 2 tsk stødt garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • salt og friskkværnet peber
Du skal også bruge:
  • 1 løg
  • olivenolie eller kokosolie til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spsk tomatkoncentrat (fx fra tube)
  • 1 dåse kikærter (drænede)
  • ¾ tsk salt (smag til)
  • kokosmælk (hvis retten er blevet for stærk)
  • limesaft (evt.)
  • honning (evt.)
Server med fx:
  • ris
  • naan (opskrift på naan)
  • nigellafrø
  • frisk koriander
  • lime
  • græsk yoghurt

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skyl græskarret, skær den midt over og fjern kernerne med en ske. Skær så i tern på ca 2 * 2 cm. Vend ternene i olie, salt og peber, bred dem ud på en plade med bagepapir og bag dem ca. 20 minutter.
    Hvis du bruger butternut, skal det også skrælles.
  • Lav nu yoghurtblandingen med krydderier: Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Fjern frøstand fra chili, og skær i mindre stykker (husk at tjekke styrken!). Trim ingefær, og skær i tynde skiver.
  • Blend 1 dl yoghurt med hvidløg, chili, ingefær, spidskommen, koriander, garam masala, gurkemeje og kardemomme til en jævn masse. Tilsæt resten af yoghurten.
  • Hak løg i tern, og steg dem i olie ved mellemvarme, til de er klare.
  • Tilsæt yoghurtblandingen, de bagte hokkaidotern, kikærter og tomat. Varm det godt igennem og lad det simre i et kvarters tid (mens du koger risene, fx).
  • Smag til med salt og evt. limesaft. Tilsæt evt. kokosmælk og lidt honning, hvis retten er blevet lidt for skarp eller stærk.
  • Server med lidt topping, ris eller naan, evt. græsk yoghurt – og gerne mangochutney og frisk lime, man kan dryppe med.