Rugbrødschips er opskriften på en nem og billig rugbrødssnack. Har du kedeligt rugbrød i skabet? Og savner du en sprød snack? Så er det tid til hjemmelavede rugbrødschips!
Rugbrødschips – som snack og tilbehør
Jeg bruger ristede rugbrødschips som alternativ til chips, man køber. Bare som de er til en kold øl på terrassen om sommeren. Eller som en lækker snack sammen med dip. Faktisk fik jeg hele min mands fodboldhold til at spise hummus til deres velkomstdrinks, da vi holdt afslutningsfest et år – fordi jeg servede hummus’en på sprøde rugbrødschips. De forsvandt som dug for solen.
Supernemme chips af daggammelt rugbrød
Rugbrødschips er næsten nemmere at lave end det er at gå ned og købe dem. Og det er i hvert fald meget, meget billigere. Det vigtigste er, at du har købt et helt rugbrød, altså ikke i skiver. For du skal selv skære det i ultratynde skiver. Så er det nemmest at få dem sprøde.
Andre rugbrødssnacks?
Rugbrødssnacks kan være mange forskellige ting – og de kan også være lidt søde, hvis du foretrækker det. Jeg bager små rugbrødsboller med tranebær og nødder – eller med chokolade (chokorug), og det synes jeg er en meget lækker snack på turen eller til en ulvetime.
Til suppe og salater kan du lave rugbrødscroutoner, der både knaser, smager og mætter.