Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Rugbrødschips - den lidt sundere snack

Rugbrødschips er opskriften på en nem og billig rugbrødssnack. Har du kedeligt rugbrød i skabet? Og savner du en sprød snack? Så er det tid til hjemmelavede rugbrødschips!

Rugbrødschips – som snack og tilbehør

Jeg bruger ristede rugbrødschips som alternativ til chips, man køber. Bare som de er til en kold øl på terrassen om sommeren. Eller som en lækker snack sammen med dip. Faktisk fik jeg hele min mands fodboldhold til at spise hummus til deres velkomstdrinks, da vi holdt afslutningsfest et år – fordi jeg servede hummus’en på sprøde rugbrødschips. De forsvandt som dug for solen.

Supernemme chips af daggammelt rugbrød

Rugbrødschips er næsten nemmere at lave end det er at gå ned og købe dem. Og det er i hvert fald meget, meget billigere. Det vigtigste er, at du har købt et helt rugbrød, altså ikke i skiver. For du skal selv skære det i ultratynde skiver. Så er det nemmest at få dem sprøde.

Andre rugbrødssnacks?

Rugbrødssnacks kan være mange forskellige ting – og de kan også være lidt søde, hvis du foretrækker det. Jeg bager små rugbrødsboller med tranebær og nødder – eller med chokolade (chokorug), og det synes jeg er en meget lækker snack på turen eller til en ulvetime.

Til suppe og salater kan du lave rugbrødscroutoner, der både knaser, smager og mætter.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Rugbrødschips - den lidt sundere snack

Snacks og dips

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Du skal bruge:

  • Daggammelt rugbrød – ikke skiveskåret

  • olivenolie

  • flagesalt

Sådan gør du:

  1. Skær rugbrødet i ultratynde skiver med en skarp brødkniv. Skær dem i trekanter. Bred skiverne ud på bagepapir (ved varmluft kan du lave to plader samtidig).

  2. Pensl rugbrødet med lidt olivenolie – eller brug en oliesprayflaske, hvis du har. Sæt dem i ovnen ved 130 grader i ca. 30 minutter. Eller til de er helt sprøde.

  3. Drys med flagesalt. Og spis!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Rugbrødschips - den lidt sundere snack

Chips mod madspild

Jesper, min bedre halvdel, har den gode vane at tage overskydende rugbrød med hjem fra sin frokostordning. Hvis vi ikke kan spise det hele, bliver resten til rugbrødschips. Vores lille aktion mod madspild :-)

Hvad kan du bruge rugbrødschips til?

Eller skal vi sige: Hvad kan du ikke bruge rugbrødschips til? Jeg bruger dem fx til:

Holdbarhed for rugbrødschips

Opbevar dine hjemmelavede chips i en lufttæt beholder, fx et glas med skruelåg. Så holder de sig sprøde i ugevis. Og HVIS du nu ikke fik lavet dem helt sprøde i første omgang, eller de alligevel er blevet lidt triste – så giv dem 5 minutter ved 150 grader. Knas – så er de sprøde igen.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.