Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Hjemmelavet oliventapenade med parmesanMin hjemmelavede oliventapenade er – indrømmet – en efterligning. Men der skulle to til at smage sig frem til ingredienserne, og det var vi heldigvis den aften på Gertrud’s i Odense.

De serverede deres lækre hjemmebagte brød med en fuldstændig himmelsk oliventapenade. Så måtte vi lige spidse smagsløgene og gætte ingredienser. Og jeg tør ikke garantere for, det lykkedes helt at aflure opskriften – men denne her smager lige så godt :-)

Og hold da op, hvor er det nemt! Eneste forhindring kan være, at de bedste oliven kun fås med sten, og de der sten – de skal ud først. Men ellers.

Hjemmelavet oliventapenade med parmesanGode oliven gi’r god oliventapenade

Din oliventapenade smager desværre ikke bedre end de ingredienser, du putter i. Så du kan lave en version på budget, og den smager hmmm, ikke så spændende. Eller finde dine yndlingsoliven, den gode parmesan og en ægte jomfruolivenolie – så smager det himmelsk. Prøv selv.

Jeg sværger til de soltørrede tyrkiske oliven fra min grønthandler, men græske kalamata er også gode. Eller nogle franske. Bare ikke de der udstenede spanske, der koster ingenting i Netto. Glem dem.

Brug din oliventapenade til fx knækbrød, grissini, foccacia eller andet godt brød. Eller til ostebord. Eller til suppebrød. Eller til …

Hjemmelavet oliventapenade med parmesan

Gem

Gem

Opskrift på hjemmelavet oliventapenade med parmesan

Snacks og dips

Forberedelse: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 120 g udstenede gode sorte oliven (nej, ikke de der billige spanske - vælg fx græske kalamataoliven eller soltørrede oliven fra din mellemøstbutik)
  • 25 g god parmesan
  • 3 soltørrede tomater (i olie, så de er bløde)
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Udsten oliven, skær parmesanost og hvidløg i tynde skiver.
  2. Hæld alle ingredienser op i minihakkeren (foodprocessoren) - vupti! Ikke for længe, det skal jo ikke være creme eller mos.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.