Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Sprødt knækbrød med chiafrø og masser af kerner3Knækbrød, kiks eller hvad du nu vil kalde det. Knækbrød med rugmel og kerner er irriterende dyre i butikkerne, men tro mig, de er nemme at lave selv!

Denne grove version helt uden hvede er inspireret af min søster – og lige tilsat min egen twist. Nu er det bare min allerbedste ikke-søde snack. De er nemme at bage, holder sig sprøde længe og smager godt med alt fra smør, ost og hummus til peanutbutter eller sødt. De er supergode til dips. Til madpakken. Togturen. Whatever. Billigt, nemt, hurtigt. Så here comes …

Sprødt knækbrød med chiafrø og masser af kerner2

Opskrift på knækbrød med rugmel, chiafrø og masser af kerner

Snacks og dips

Rækker til: 2 plader fulde

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 18-20 minutter

Du tager ganske enkelt:

  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1/2 dl chiafrø
  • 1 dl fine havregryn
  • 3 dl rugmel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk tørret rosmarin (prøv det! - kan dog udelades)
  • 2,5 dl vand
  • 1 dl olie (rapsolie eller olivenolie)

Husk også:

  • En stor skål
  • En røreske
  • 3 stykker bagepapir
  • Kagerulle (eller i nødstilfælde - en vinflaske)
  • En pizzaskærer, klejnespore eller bare en kniv

Sådan gør du:

  1. Hæld det hele op i en stor skål, og rør rundt, til du har en jævn masse. Du kan godt lade den stå 5 minutter, inden du ruller ud.
  2. Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  3. Fordel så dejen på to stykker bagepapir. Det tredje stykke lægger du over dejen, mens du ruller ud. Få så vidt muligt dejen til at fylde hele bagepapiret (i din bageplades størrelse). Du kan evt. skære lidt til undervejs, lægge det afskårne der, hvor der mangler lidt og rulle ud igen.
  4. Skær så de udrullede dejstykker igennem til passende stykker. Til kiksestørrelse passer det meget godt med 4 x 5 stk. Hvis de er til snacks (og dip), kan du lave dem smallere, evt. mere aflange.
  5. Bag dem i ca. 18-20 minutter - prøv dig frem. Ovne er forskellige. De skal få lidt farve, ellers er de bløde. Men ikke blive for mørke, så smager de brændt.
  6. Gem dem i en lufttæt dåse, så har du en sprød snack i mange dage. Altså, med mindre de bliver spist :-)

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.