Scan for at gå til opskrift
Knækbrød med rugmel, chiafrø og kerner
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Samlet 28 minutter min
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- ½ dl chiafrø
- 1 dl fine havregryn
- 3 dl rugmel
- 1 tsk salt
- 2 tsk tørret rosmarin (eller stødt kanel)
- 2,5 dl vand
- 1 dl olie (rapsolie eller olivenolie)
Hæld det hele op i en stor skål, og rør rundt, til du har en jævn masse. Du kan godt lade den stå 5 minutter, inden du ruller ud.
Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
Fordel så dejen på to stykker bagepapir. Det tredje stykke lægger du over dejen, mens du ruller ud. Få så vidt muligt dejen til at fylde hele bagepapiret (i din bageplades størrelse). Du kan evt. skære lidt til undervejs, lægge det afskårne der, hvor der mangler lidt og rulle ud igen.
Skær så de udrullede dejstykker igennem til passende stykker. Til kiksestørrelse passer det meget godt med 4 x 5 stk. Hvis de er til snacks (og dip), kan du lave dem smallere, evt. mere aflange.
Bag dem i ca. 18 minutter – prøv dig frem. Ovne er forskellige. De skal få lidt farve, ellers er de bløde. Men ikke blive for mørke, så smager de brændt. Tag dem ud, efterhånden som de bliver færdige.
Gem dem i en lufttæt dåse, så har du en sprød snack i mange dage. Altså, med mindre de bliver spist 😊