Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Aubergine caponata er smagen af Italien på den enkle, virkelig velsmagende måde. Brug den som en italiensk grønsagsret eller som tilbehør.
Aubergine caponata er en klassisk italiensk grønsagsret, hvor du virkelig kan smage ingredienserne: Aubergine, peberfrugt, tomat – plus det løse. Tilberedt i én pande med høje kanter – eller en ret flad gryde. Ikke for meget opvask her.
Opskriften passer til 4 personer som tilbehør.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Men er er aubergine caponata en italiensk vegetarret, der kan stå alene? Eller er det verdens bedste tilbehør til din aftensmad? Det afhænger af to ting, hvis du spørger mig.
Du får en skøn (og nem) italiensk vegetarret, hvis du tilsætter en dåse cannellini bønner. Cannellini bønner er de små, hvide bønner. Du kan også bruge butterbeans (lima bønner), der er større og blødere. Det handler om at få noget protein i caponataen, og det skal helst være italiensk i stilen, ikke.
Du kan selvfølgelig også servere din aubergine caponata som pastasauce.
Ja, det kræver jo bare én ting: At du har noget, caponataen kan være tilbehør til. Hvis du får protein i din hovedret, fx fisk, grillmad eller hvad du nu har på programmet, så behøver du ikke putte bønner i din caponata.
Og under alle omstændigheder synes jeg, det er forrygende med et stykke italiensk madbrød til. Fx en god focaccia med oliven – eller den med løg.
Hvis du vil give caponataen en ekstra skarp kant, så prøv to ting:
Du kan også give retten lidt sødme med lyse rosiner.
Har du prøvet at riste kapers, så de bliver sprøde? Det tager lidt af den skarpe eddike-smag, og til gengæld får du en sprød, nærmest snackagtig delikatesse. Det kræver lige en ekstra pande … bare en lille en. Sådan gør du:
Dræn væden fra dine kapers, og pres dem let i et par stykker køkkenrulle. Steg dem så ved middel varme i olivenolie på en lille pande, til de begynder at tage farve. Læg dem på et stykke tør køkkenrulle, og lad dem køle af.
Drys dem over caponataen, når du serverer.
Jeg serverede med focaccia og, lidt uortodokst, en fetacreme:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Smækfyldt med smag og her fik vi brugt en ordentlig bunke af de sidste, hjemmedyrkede tomater og squash. Grillede et par stykker tun og fik caponata som tilbehør her på en varm septemberdag + et herligt glas rosé:-)
Hej Janne, tak for den dejlige kommentar! Jo bedre råvarer, jo bedre smag. Jeg bliver helt misundelig 😉 Kh Bodil