Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Aubergine caponata – italiensk grønsagsret

Aubergine caponata

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 auberginer
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g tomater (smagfulde!)
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 tsk rød balsamico (eller efter smag)
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1 tsk rørsukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 30 g pinjekerner
  • 1 dåse cannellini bønner (for mere mæthed)
  • olivenolie (til servering)
Du kan gi' den ekstra kant eller sødme med:
  • 2 spsk kapers (drænede)
  • 50 g lyse rosiner
  • 50 g oliven (dine yndlings)

Kokkens noter

Se tip om sprøde kapers nedenfor.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Nemmest: Brug en sauterpande, alternativt en flad gryde.
  • Skær auberginen i grove tern, ca. 2 cm. Steg dem, til de har taget farve og er næsten møre. Start ved høj varme, og skru gradvist ned.
  • Imens: Skær løg i fine både og hak hvidløg, og hæld dem ned til auberginerne. Vend rundt, til alt er mørt - auberginerne skal nok have 12-15 minutter.
  • Skær tomaterne og peberfrugt i store tern. Når auberginerne er møre - lad tomater og peberfrugt simre med 5-10 minutter.
  • Snit bladselleri i meget skrå skiver, ca. 1/2 cm tykke, og tilsæt. Smag til med tomatpure, balsamico, salt, peber, en smule sukker og frisk, grofthakket basilikum. Hvis du vil have cannellini bønner, kapers, rosiner eller oliven i – varm dem med.
  • Imens: Rist pinjekernerne på en tør pande. Hold øje med dem, så de ikke branker!
  • Server din caponata med lidt ekstra olivenolie over – og drys med pinjekernerne. Du kan både spise den varm, lun og kold.