Langtidsbagte tomater i ovn er en vidunderlige smagsgiver, der kan redde mange måltider på ingen tid. Når du langtidsbager tomaterne, koncentrerer du smagen, og så skal der ikke så meget til, før du har et lækkert måltid.
Semidried tomater i ovn – eller langtidsbagte tomater?
Kært barn har åbenbart flere navne, men for mig er det ca. det samme. Lækre bløde ovnbagte tomater med den koncentrerede smag af solskin.
Jeg krydrer mine semidried tomater med lidt timian og hvidløg, men du kan variere smagen i det uendelige. Prøv fx:
- Oregano, merian, basilikum, rosmarin … ca. 2 tsk tørret eller en god håndfuld frisk
- Chili!
- 2 tsk balsamico
- 1-2 rødløg
Jeg synes, det er helt overflødigt at tilsætte sukker eller honning. Hvis tomaterne er den gode solmodne slags, er de rigeligt søde i sig selv. (Mine blev lavet af nogle helt forrygende søde cherrytomater fra Fresh.Land – og det får jeg ikke penge for at sige).
Hvad vil du bruge dine langtidsbagte tomater til?
De langtidsbagte – eller semidried – tomater giver en nærmest luksuriøs intens smag til middelhavskøkkenet. Eller dit eget ;-) – brug dem fx til:
- Tapas.
- Toast og sandwich. Prøv fx to skiver ristet brød, en skive god ost, et par blade basilikum – og langtidsbagte tomater. Så er der ikke et øje tørt.
- En bagt salat.
- En frisk rucolasalat med lidt parmesan.
- Bruschetta. Rist brødskiverne, gnid med lidt hvidløg og top op med tomaterne og lidt frisk basilikum eller timian.
- Pizza. Giver masser af smag – næsten til alt.
- I en nem pastaret. Bare kog din pasta al dente, vend de langtidsbagte tomater i sammen med lidt friske krydderurter – og gi’ det et drys parmesan. Himmelsk. Du kan også supplere med andre bagte grønsager, fx aubergine, eller pesto.
- Focaccia! Fx i stedet for rosmarin på denne her. Det giver focaccia, så englene synger.
Hvis du har flere gode idéer, så skriv dem gerne i en kommentar nedenfor. Så føjer jeg dem til listen.