Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Langtidsbagte tomater i ovn - semidried tomater

Langtidsbagte tomater

Antal 1 portion
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet 2 timer 15 minutter

Ingredienser

  • 500 g cherrytomater
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Kokkens noter

Du kan opbevar de langtidsbagte tomater i fryseren. Jeg deler dem op i små bokse, så jeg altid har dem ved hånden.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
  • Halver tomaterne – på tværs, så du deler tomaten på tværs af lamellerne. Se billederne.
  • Pres hvidløg. Bland olie og krydderier, og vend tomaterne i olien. Bred dem ud på et stykke bagepapir med skærefladen opad.
  • Bag dem i 2 timer. Lad dem køle af, og opbevar dem i en skoldet, tætsluttende beholder, fx sylteglas. Så holder de ca. en uge i køleskabet, måske endda længere.