Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Vegetar toast med aubergine og semidried tomater

En sprød vegetar sandwich med aubergine, langtidsbagte tomater og ost, rigelig ost – lyder det ikke som noget, der kan få tænderne til at løbe i vand? Det er det i hvert fald for mig!

En god vegetarisk sandwich – hvad er det?

Faktisk spiser jeg kun sjældent sandwich, fordi jeg synes, det er for meget brød og for tungt. Men når det skal være, skal det være på den virkelig snaskede måde. Og så kommer jeg til at tænke på to gange, jeg har fået en virkelig uimodståeligt lækker sandwich: Første gang var i London for virkelig mange år siden. Det var før caféer rigtig var slået igennem i Danmark (okay, forrige århundrede), hvor jeg stod med mit sædvanlige dilemma: Lækker frokost, ja tak. Kød, nej tak. Og her mødte jeg så en sandwich med emmenthaler, pesto og soltørrede tomater. Ristet godt sprød. Faktisk mit første møde med soltørrede tomater! Tænk, at det var i England, jeg skulle lære det.

(Og jeg tænker, at rigtig mange af mine ferieminder handler om mad. Sorry, sådan fungerer min hjerne åbenbart).

Den næste gang var for nylig, hvor jeg skulle fordrive et par timer i byen omkring frokosttid, det var coronatid, og jeg kunne ikke sidde på en café – men det var solskin, så jeg kunne tage en sandwich med over på Israels Plads. Så tog jeg først et smut forbi min yndlingscafé, MET, og de havde lige sådan en vegetarisk sandwich, der får mit mundvand til at flyde: Langtidsbagte tomater, ost i rigelige mængder, rucola (tror jeg). Sprød og fedtet, helt som den skulle være.

Det var inspirationen!

Vegetar toast med aubergine og semidried tomater

Mit (lækre) forslag til vegetar sandwich

Okay, det er måske ikke den store videnskab at klappe et par stykker brød sammen om lidt lækkert fyld, men jeg har optimeret så godt, jeg kan:

 • Først brødet. Jeg fandt et Artisan brød fra Jalm&B i Irma – surdejsbrød med god krumme og smag.
 • Bagte auberginer. Jeg elsker auberginer! Mine er ovnbagte, men hvis det er grillsæson, bliver de ikke ringere af en tur på grillen. En god ide at lave en stor portion, når du alligevel er i gang – så er der til flere sandwiches og andre gode opskrifter med aubergine.
 • Langtidsbagte tomater – eller semidried, om du vil. Her laver jeg også en god portion ad gangen, fryser nogle ned og tager dem op efterhånden. Du kan også sagtens bruge købte, evt. soltørrede tomater i olie.
 • Ost, ost, ost! Vælg den, du foretrækker (eller har) – fx emmenthaler, cheddar, gouda, vesterhavsost eller maasdammer.
 • Frisk basilikum – prikken over i’et :-)
 • Det sprøde får du ved at bruge smør eller olivenolie (på ydersiden) og stege din sandwich på panden. Eller måske i en toaster.

Tømmermændsmad – for vegetarer

Du behøver ikke have tømmermænd for at elske kombinationen af salt, fedtet og snasket. Men der er ingen tvivl om, at det var den sandwich, jeg ville vælge dagen derpå!


Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Vegetar sandwich med aubergine

Aftensmad, Morgenmad og brunch

Rækker til: 2

Du skal bruge:

 • 4 skiver godt brød

 • 25 g smør (alternativt steg i olivenolie)

 • 4 skiver grillet aubergine

 • 4 spsk semidried tomater (evt. hjemmelavede)

 • 50 g revet ost, fx cheddar, emmenthaler, vesterhavsost eller gouda

 • 12 flotte basilikumblade

Til servering:

 • Ekstra frisk basilikum

 • Evt. flagesalt

Sådan gør du:

 1. Hvis du ikke har grillede aubergineskiver, så start med at skære en aubergine i ca. 1,5 cm tykke skiver, pensl med olie og og rist dem, enten på pande, på grill eller i ovnen.

 2. Hvis du vil lave semidried tomater selv, er opskriften her.

 3. Smør alle 4 skiver brød med smør, og vend smørret nedad. Læg så aubergine og tomater på to af dem, og fordel revet ost og basilikumblade på de andre. Klap dem sammen, og steg dem på panden ved middelvarme, til de er sprøde og gyldne. Pres dem lidt ned, evt. med et tungt låg, så de får god kontakt med panden.

  Tip: Du kan også stege sandwichen i olivenolie i stedet for at smøre brødet med smør.

 4. Spis!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Vegetar toast med aubergine og semidried tomater

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.