Scan for at gå til opskrift
Vegetar sandwich med aubergine
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 8 skiver surdejsbrød (eller andet godt brød)
- 2 auberginer
- ½ dl olivenolie (til auberginerne)
- 50 g smør (til brødet, alternativt olivenolie)
- 8 spsk semidried tomater (evt. hjemmelavede)
- 100 g ost (fx cheddar, emmenthaler, vesterhavsost eller gouda)
- 1 bundt basilikum
Start med auberginerne. Skær dem i ca. 1,5 cm tykke skiver, pensl med olie og og rist dem, enten på pande, på grill eller i ovnen.
Smør alle brødskiver med smør, og vend smørret nedad. Læg så aubergine og tomater på halvdelen af dem, og fordel revet ost og basilikumblade på de andre. Klap dem sammen, og steg dem på panden ved middelvarme, til de er sprøde og gyldne. Pres dem lidt ned, evt. med et tungt låg, så de får god kontakt med panden.
Server med ekstra basilikum og flagesalt.