Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetar toast med aubergine og semidried tomater

Vegetar sandwich med aubergine

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 8 skiver surdejsbrød (eller andet godt brød)
  • 2 auberginer
  • ½ dl olivenolie (til auberginerne)
  • 50 g smør (til brødet, alternativt olivenolie)
  • 8 spsk semidried tomater (evt. hjemmelavede)
  • 100 g ost (fx cheddar, emmenthaler, vesterhavsost eller gouda)
  • 1 bundt basilikum
Til servering:
  • frisk basilikum
  • flagesalt

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med auberginerne. Skær dem i ca. 1,5 cm tykke skiver, pensl med olie og og rist dem, enten på pande, på grill eller i ovnen.
  • Smør alle brødskiver med smør, og vend smørret nedad. Læg så aubergine og tomater på halvdelen af dem, og fordel revet ost og basilikumblade på de andre. Klap dem sammen, og steg dem på panden ved middelvarme, til de er sprøde og gyldne. Pres dem lidt ned, evt. med et tungt låg, så de får god kontakt med panden.
  • Server med ekstra basilikum og flagesalt.