
Rygeostcreme er en skøn smagsgiver til forårets lette grønsager. Brug den som dip eller som en del af en let forret med asparges.
For en gangs skyld en forret uden fisk!
Nem forret – der smager af forår
Når de første europæiske asparges titter frem i butikkerne, begynder min hjerne at arbejde: Hvad skal jeg lave med asparges?
Denne gang var jeg i sommerhus, da både foråret og aspargesene meldte deres ankomst, endda samtidig med et par gode venner. Forretten skulle være nem, for planen var at gå en tur sammen først og komme hjem til hurtig mad.

Rygeostcreme til forårets første grønsager
Derfor blev det også anledningen til at købe røgeost – det sker ellers nærmest aldrig hos mig – men jeg fik ustyrlig lyst til rygeostcreme (som vel burde hedde røgeostcreme?). Rygeostcremen giver de nye grønsager et lækkert salt-syrligt-røget twist, som jeg er ret vil med. Faktisk kunne du bare give mig et fad letkogte asparges og servere med rygeostcreme – så var jeg lykkelig.
Bemærk, at du sagtens kan lave rygeostcremen i forvejen. Den skal bare røres op før servering.
Men – gæsterne fik lidt mere: En lille mix af agurk og radiser i tern. Purløg i rundhåndede mængder. Og:
Ramsløgpulver, mest for sjov
Ramsløgpulveret er ikke den hurtigste del af denne forret, og du kan sagtens – SAGTENS – lave den uden. Jeg syntes bare, det var sjovt at prøve, når jeg nu havde friske ramsløg i vores lille skov, og jeg ville prøve noget andet end ramsløgpesto.
Pulveret fungerer lidt som når du er på restaurant og får fx brændt porrepulver. Jeg brænder dog ikke mine ramsløg, for jeg vil gerne bevare farven. Og så skal de have en lav temperatur i ovnen. Se opskriften på ramsløgpulver her.