Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Rygeostcreme er en skøn smagsgiver til forårets lette grønsager. Brug den som dip eller som en del af en let forret med asparges.
Du kan naturligvis tilføje røget laks, hvis du vil.
Rygeostcreme er en skøn smagsgiver til forårets lette grønsager. Brug den som dip eller som en del af en let forret med asparges. Hvis du vil have lidt sprødt til, vil jeg anbefale rugbrødschips eller knækbrød med kerner.
For en gangs skyld en forret uden fisk, men du kan naturligvis tilføje røget laks, hvis du vil.
Når de første europæiske asparges titter frem i butikkerne, begynder min hjerne at arbejde: Hvad skal jeg lave med asparges?
Denne gang var jeg i sommerhus, da både foråret og aspargesene meldte deres ankomst, endda samtidig med et par gode venner. Forretten skulle være nem, for planen var at gå en tur sammen først og komme hjem til hurtig mad.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Forårsgæsterne blev anledningen til at købe rygeost – det sker ellers nærmest aldrig hos mig – men jeg fik ustyrlig lyst til rygeostcreme. Rygeostcremen giver de nye grønsager et lækkert salt-syrligt-røget twist, som jeg er ret vil med. Faktisk kunne du bare give mig et fad letkogte asparges og servere med rygeostcreme – så var jeg lykkelig.
Bemærk, at du sagtens kan lave rygeostcremen i forvejen. Den skal bare røres op før servering.
Men – gæsterne fik lidt mere: En lille mix af agurk og radiser i tern. Purløg i rundhåndede mængder. Og:
Ramsløgpulveret er ikke den hurtigste del af denne forret, og du kan sagtens – SAGTENS – lave den uden. Jeg syntes bare, det var sjovt at prøve, når jeg nu havde friske ramsløg i vores lille skov, og jeg ville prøve noget andet end ramsløgpesto.
Pulveret fungerer lidt som når du er på restaurant og får fx brændt porrepulver. Jeg brænder dog ikke mine ramsløg, for jeg vil gerne bevare farven. Og så skal de have en lav temperatur i ovnen.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)