Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Rygeostcreme er en skøn smagsgiver til forårets lette grønsager. Brug den som dip eller som en del af en let forret med asparges.

For en gangs skyld en forret uden fisk!

Nem forret – der smager af forår

Når de første europæiske asparges titter frem i butikkerne, begynder min hjerne at arbejde: Hvad skal jeg lave med asparges?

Denne gang var jeg i sommerhus, da både foråret og aspargesene meldte deres ankomst, endda samtidig med et par gode venner. Forretten skulle være nem, for planen var at gå en tur sammen først og komme hjem til hurtig mad.

Rygeostcreme til nem forret med asparges

Rygeostcreme til forårets første grønsager

Derfor blev det også anledningen til at købe røgeost – det sker ellers nærmest aldrig hos mig – men jeg fik ustyrlig lyst til rygeostcreme (som vel burde hedde røgeostcreme?). Rygeostcremen giver de nye grønsager et lækkert salt-syrligt-røget twist, som jeg er ret vil med. Faktisk kunne du bare give mig et fad letkogte asparges og servere med rygeostcreme – så var jeg lykkelig.

Bemærk, at du sagtens kan lave rygeostcremen i forvejen. Den skal bare røres op før servering.

Men – gæsterne fik lidt mere: En lille mix af agurk og radiser i tern. Purløg i rundhåndede mængder. Og:

Ramsløgpulver, mest for sjov

Ramsløgpulveret er ikke den hurtigste del af denne forret, og du kan sagtens – SAGTENS – lave den uden. Jeg syntes bare, det var sjovt at prøve, når jeg nu havde friske ramsløg i vores lille skov, og jeg ville prøve noget andet end ramsløgpesto.

Pulveret fungerer lidt som når du er på restaurant og får fx brændt porrepulver. Jeg brænder dog ikke mine ramsløg, for jeg vil gerne bevare farven. Og så skal de have en lav temperatur i ovnen. Se opskriften på ramsløgpulver her.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Rygeostcreme og asparges til forret

Forretter

Rækker til: 4

Til rygeostcremen skal du bruge:

  • 150 g røgeost

  • 100 g creme fraiche (jeg brugte 18 %)

  • 1 øko citron

  • salt og friskkværnet peber

Til forretten skal du også bruge:

  • Ca. 20 asparges

  • 1 bundt radiser

  • 1/2 agurk

  • Et bundt purløg

  • Evt. ramsløgpulver

  • Lidt godt brød til – enten ristet rugbrød eller fx focaccia

Rygeostcreme - sådan gør du:

  1. Lav rygeostcremen med en stavblender: Start med rygeost og creme fraiche. Riv så skallen af citronen fint, og tilsæt også 2 tsk citronsaft. Salt og godt med peber. Blend. Smag til. Sæt på køl.

Resten af forretten - sådan gør du:

  1. Hak radiser og agurk i små tern, og bland dem i en skål.

  2. Knæk bunden af dine asparges, og damp dem ét minut.

  3. Server enten som tallerkenanretning eller på et fad, hvor I selv bygger jeres forret på tallerkenen.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.