Følg med her:
Fetacreme med hvidløg
Fetacreme er så nem og så lækker, at du får lyst til at lave den igen i morgen. Jeg laver min fetacreme med hvidløg og friske krydderurter, og du kan variere den i det uendelige.
En lækker fetadip til mange retter
Fetacremen er perfekt tilbehør til alverdens ting:
- Vegetarretter som fx vegetarfrikadeller.
- Som dip til grønsagsstave eller kartoffelfritter.
- Som bund for tilberedte grønsager – bred den ud på et fad, og fordel fx en tomatsalat eller grillet græskar over. Server brød til – fx til tapas.
- Som spread i en burger eller sandwich.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 2 dl græsk yoghurt
- 50 g feta (fx puck)
- 1 fed hvidløg (lille)
- friskkværnet peber
- lidt olivenolie at dryppe med
Sådan gør du:
- Put alle ingredienser i en lille blender eller minihakker. Kør til dippen er jævn, og smag til med salt og peber.
- Pynt med lidt olivenolie og friskkværnet peber, og server som snack med brød eller sprøde chips. Eller som dip til din aftensmad.
Muttis tips
Krydret fetacreme som du vil
Nu er det fristende at tro, at fetacreme kun er til græsk mad. Men faktisk er grundingredienserne i fetacremen så basic, at du nemt kan twiste smagen til andre køkkener. Eller bare til din smag. De er alle virkelig gode som dip til ovnstegte kartofler og bare til snacks (gulerodsstave, agurkestave, grissini, chips, rugbrødschips, you name it).
Prøv fx:
Italiensk: Langtidsbagte tomater og basilikum
God til fx aubergine caponata
Græsk: Mynte, persille, citronskal og lidt citronsaft, måske ekstra hvidløg?
God til lam og græske squashfrikadeller
Fransk: Frisk esdragon, paprika, lidt hvidløg
God til fx kyllingefrikadeller
Dansk: Persille, dild, kværnet peber – uden hvidløg
God til fx fisk og nye kartofler.
Ingredienser til den bedste fetacreme
Lige et par tips om ingredienserne til din fetadip:
- Fetaost. Sørg for at bruge en, der kan røres cremet. Jeg bruger en af dem i blok og ikke en mere tør type, der er skåret i tern.
- Græsk yoghurt. Altså – du kan bruge alle typer, men fetacremen bliver mest cremet og lækker med den fede (10 %). Men hvis du har en 2 % i køleskabet, eller ikke vil have din fetacreme for fed, så bruger du bare den.
Hvis du bruger krydderurter – brug dem friske frem for tørrede. Så har de en aroma og fylde, du aldrig får med de tørrede.
Her kan du se dippen med langtidsbagte tomater og basilikum.