
Så ramte vi august, hverdag og madpakker. Heldigvis ramte vi også sæsonen for grønkål og nektariner, så jeg kan lave en stor favorit her i huset: Quinoasalat med grønkål og nektariner.
En blød og lækker grønkålssalat med skøn smag af sydens sol og sommer. Lidt feta fra det østlige middelhav. En olie-eddikedressing, fransk i stilen. Og lidt knas af ristede nødder – mine er økologiske fra Colombani, der henter dem i italienske Piemonte.
Hvorfor er quinoa god i madpakken?
Quinoa er en kornsort lige som eksempelvis ris. Men det har nogle sunde fordele, der batter i din madpakkesalat:
- Quinoa indeholder mere protein – næsten 1,5 gang mere end ris
- Quinoa indeholder 25 % mindre kulhydrat
- Quinoa indeholder mere fedt, men det er væsentligst det sunde fedt – Omega-3 – der bidrager til en god balance i dit kolesteroltal.
- Quinoa indeholder alle de essentielle aminosyrer – især vigtigt for dig, der ikke spiser så mange animalske produkter.
Kogt quinoa gør også grønkålssalaten blød og lækker, og den hjælper med at holde på dressingen, så du får den gode smag i hver eneste mundfuld.
Og nu vi er ved det, så får du lige verdens bedste grønkålstip: Masser den i lidt olie, når du har skyllet den og dryppet den af. Så bliver den meget blødere og mere medgørlig i en salat. Det kan du læse om her.

Flere forslag til quinoasalat med grønkål – og andre lækre sager
Quinoa er en god mættende ingrediens i mange salater, og jeg har lavet en lidt mellemøstlig variant – hvor du også kunne bruge bulgur: En nem salat med gulerødder, abrikoser, mynte og altså quinoa.
Er du lidt som mig og elsker grønkålssalat, kan du måske også få lyst til:
- Grønkålssalat med appelsin og ristede valnødder
- Grønkålssalat med avocado og granatæble – en klassiker!
- Vandmelonsalat med grønkål og feta – en sommersalat
- Luksus grønkålssalat med appelsin, granatæble og knas – en grønkålssalat i festtøjet