Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
August er heldigvis sæson for både grønkål og nektariner, så jeg kan lave en stor favorit her i huset: Quinoasalat med grønkål, nektariner og ristede nødder.
Så ramte vi august, hverdag og madpakker. Heldigvis ramte vi også sæsonen for grønkål og nektariner, så jeg kan lave en stor favorit her i huset: Quinoasalat med grønkål og nektariner.
Det kan godt være, de fleste tænker grønkålssalat som en efterårs- eller vintersalat. Men hvis du laver grønskålssalat med feta og nektariner, smager den af sommer: En blød og lækker salat med skøn smag af sydens sol og sommer. Lidt feta fra det østlige middelhav. Nektariner fra Sydeuropa. En olie-eddikedressing, fransk i stilen. Og lidt knas af ristede nødder – mine er økologiske fra Colombani, der henter dem i italienske Piemonte.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Quinoa er en kornsort lige som eksempelvis ris. Men det har nogle sunde fordele, der batter i din madpakkesalat:
Kogt quinoa gør også grønkålssalaten blød og lækker, og den hjælper med at holde på dressingen, så du får den gode smag i hver eneste mundfuld.
Og nu vi er ved det, så får du lige verdens bedste grønkålstip: Masser den i lidt olie, når du har skyllet den og dryppet den af. Så bliver den meget blødere og mere medgørlig i en salat. Det kan du læse om her.
Hvis du bruger din quinoasalat til madpakke, vil du måske gerne have endnu mere fylde i den. Det kan du fx gøre sådan her:
Quinoa er en god mættende ingrediens i mange salater, og jeg har lavet en lidt mellemøstlig variant – hvor du også kunne bruge bulgur: En nem salat med gulerødder, abrikoser, mynte og altså quinoa.
Er du lidt som mig og elsker grønkålssalat, kan du måske også få lyst til:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)