Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Så ramte vi august, hverdag og madpakker. Heldigvis ramte vi også sæsonen for grønkål og nektariner, så jeg kan lave en stor favorit her i huset: Quinoasalat med grønkål og nektariner.

Grønkålssalat med feta – altid et hit

Det kan godt være, de fleste tænker grønkålssalat som en efterårs- eller vintersalat. Men hvis du laver grønskålssalat med feta og nektariner, smager den af sommer: En blød og lækker salat med skøn smag af sydens sol og sommer. Lidt feta fra det østlige middelhav. Nektariner fra Sydeuropa. En olie-eddikedressing, fransk i stilen. Og lidt knas af ristede nødder – mine er økologiske fra Colombani, der henter dem i italienske Piemonte.

Hvorfor er quinoa god i madpakken?

Quinoa er en kornsort lige som eksempelvis ris. Men det har nogle sunde fordele, der batter i din madpakkesalat:

  • Quinoa indeholder mere protein – næsten 1,5 gang mere end ris
  • Quinoa indeholder 25 % mindre kulhydrat
  • Quinoa indeholder mere fedt, men det er væsentligst det sunde fedt – Omega-3 – der bidrager til en god balance i dit kolesteroltal.
  • Quinoa indeholder alle de essentielle aminosyrer – især vigtigt for dig, der ikke spiser så mange animalske produkter.

Kogt quinoa gør også grønkålssalaten blød og lækker, og den hjælper med at holde på dressingen, så du får den gode smag i hver eneste mundfuld.

Og nu vi er ved det, så får du lige verdens bedste grønkålstip: Masser den i lidt olie, når du har skyllet den og dryppet den af. Så bliver den meget blødere og mere medgørlig i en salat. Det kan du læse om her.

Tip: Mere mæthed i din quinoasalat?

Hvis du bruger din quinoasalat til madpakke, vil du måske gerne have endnu mere fylde i den. Det kan du fx gøre sådan her:

  • Edamamebønner – eller rettere mukimamebønner, som de hedder, når de er pillede. Find dem supermarkedets fryser, og tø dem op til din salat.
  • Tilføj et par falafler eller andre vegetardeller
  • Eller læg et lag hummus i bunden

Flere forslag til quinoasalat med grønkål – og andre lækre sager

Quinoa er en god mættende ingrediens i mange salater, og jeg har lavet en lidt mellemøstlig variant – hvor du også kunne bruge bulgur: En nem salat med gulerødder, abrikoser, mynte og altså quinoa.

Er du lidt som mig og elsker grønkålssalat, kan du måske også få lyst til:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Quinoasalat med grønkål, nektariner og feta

Salater

Rækker til: 2

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 13 minutter

Du skal bruge:

  • 4 dl kogt, afkølet quinoa

  • 150 g skyllet, masseret og hakket grønkål

  • 1-2 nektariner (afhængigt af størrelsen)

  • 100 g feta/salatost

  • 50 g ristede nødder

  • Ca. 4 spsk dressing – en min olie-eddikedressing eller den nedenfor …

Til en hurtig olie-eddikedressing skal du bruge:

  • 1 spsk god eddike (bland gerne fx 2 tsk æblecidereddike med 1 tsk balsamico)

  • 3 spsk olie (bland gerne 1,5 spsk olivenolie med 1,5 spsk rapsolie)

  • 1/4 tsk dijonsennep

  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Start med at koge quinoa med lidt salt, og køl den af. Rist hasselnødderne på en pande eller i ovnen.

  2. Skyl og afdryp grønkål. Masser den med en smule olie, og hak den.

  3. Skær nektarinerne i tern, og vend dem sammen med quinoa, grønkål, smuldret feta og olie-eddikedressing (eller den hurtige version). Hak de ristede nødder groft, og drys dem over.

  4. Servér!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Quinoasalat med grønkål, nektariner og feta

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.