Havde du spurgt mig for 10 år siden, om grønkålssalat var noget for mig, havde jeg nok trukket noget på det. For er grønkål ikke sådan noget med ‘stuvet’ – eller bitter, sej og lige lidt for sund?
Men så fandt jeg kålhemmeligheden. Den får du her. Og selvfølgelig opskriften på en grønkålssalat med avocado og granatæble. Bare et hit. Faktisk en klassiker blandt grønkålssalater.
Lækker grønkålssalat – hvordan?
Sagen er, at jeg altid har ment, grønkål er sådan en sej fætter, der ikke er sjov at gumle på. Alt for grov og bitter, og de snørklede stive blade er alt andet end noget, jeg forbinder med lækker mad. Så grønkålssalat var rigtig længe om at finde vej til mit køkken. Men så fortalte min mellemste datter mig om kålhemmeligheden. Supersimpelt. Lad os tage den i 3 step:
- Fjern stænglerne fra grønkålen, skyl den grundigt, og slyng eller dup det værste vand af.
- Tag 1 spsk olie i hænderne – og massér grønkålen med olien.
- Hak grønkålen, som du vil ha’ den.
I øvrigt er det ikke så sært, at grønkålssalat med avocado og granatæble er så populært. Avocado giver grønkålen det blide, bløde modspil, der gør godt i hver eneste mundfuld. Og de syrlige granatæblekerner lyser op, både for øjet og i smagen.
Grønkålssalaten er hentet i New York
Salaten er inspireret af et besøg på Clinton St. Bakery i New York. Stedet er egentlig mest berømt for sine pandekager (og de ser også slemt fristende ud). Men jeg var seriøst sulten, så jeg sprang ud i en kale salad, (som jeg ikke vidste hvad var! Men det var den eneste salat. Og jeg var noget skeptisk …)
Min skepsis blev gjort grundigt til skamme, og her får du salaten i min egen version – også med quinoa. Quinoa bidrager til det blide og bløde indtryk, og den er god til at holde på dressingen ;-)
Mængderne må du afstemme efter appetitten, det er fremgangsmåden, der er genial.
Og som altid mener jeg, at dressingen er konge i salatens verden, så jeg serverer med min egen sennepsdressing.
Andre salater med grønkål?
Da jeg først fik forelsket mig i grønkål, myldrede det frem med salater. Prøv fx:
Grønkålssalat med appelsin og valnødder