Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Rødbedebøffer med feta og quinoa

Søger du en god opskrift på vegetarbøffer, sku’ du prøve de her pandestegte rødbedebøffer med feta og quinoa. Saftige indeni, sprøde udenpå, superflotte i farven og krydret, så de næsten minder om falafel. Og så bliver det vel ikke meget bedre …

Rødbede kræver lidt skarpt modspil, hvis du spørger mig. Ellers kan den godt blive lidt – hm, jordagtig. Så her fik den selskab af en god salt feta i farsen. Og en frisk myntedip med yoghurt og hvidløg ved siden af.

Rødbedebøffer med feta og quinoa

Rødbedebøffer – vegetarens røde bøffer :-)

Det er egentlig ikke fordi, jeg savner en bøf, og det er lidt fjollet, at vegetarmad skal opkaldes efter kød. Why?

Nå, måske bare fordi vi er vanedyr og bedst kan forstå mad i de der faste kategorier.

Burger er en af dem, og – to be honest – jeg er ikke burgertypen, har aldrig været det. Mayo er heller ikke på min hitliste, men det skal jeg nok ikke sige for højt. Og pyt, her betyder det bare, at jeg ikke spiser min rødbedebøf i en burgerbolle med mayo.

Men men men, nogle ovnbagte fritter ka’ jeg sagtens overtales til! Og de skal selvfølgelig ha’ en dip, fx en myntedip. Er du mere til en god tahindressing (som til falaflerne), så går den også rigtig godt til rødbedebøffer. Eller måske hummus, lidt kålsalat og nogle arabiske fladbrød?

(Eller gå totalt burgerclassic med rødbedebøf i bolle med mayo, tomat, salat, syltede rødløg, smeltet cheddar og hvad ved jeg … Det skal du ikke høre for.)

Opskrift på rødbedebøffer med feta og quinoa

Aftensmad

Rækker til: 8-10 stk.

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Til rødbedebøfferne skal du bruge:

  • 250 g skrællet rødbede
  • 2,5 dl kogt quinoa
  • 2 små æg
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 dl kikærtemel (eller alm. mel)
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 50 g feta
  • Olivenolie til stegning

Myntedip:

  • 1,5 dl græsk yoghurt
  • en lille håndfuld frisk mynte
  • 1 lille fed hvidløg
  • salt
  • lidt citronsaft

Sådan laver du rødbedebøfferne:

  1. Start med at koge quinoa, hvis du ikke har kogt quinoa på lager. Kog gerne en hel pose – så har du quinoa til en god frokostsalat eller en anden aften.

  2. Riv rødbederne groft. Hak løg og hvidløg fint, fx i en minihakker. Bland rødbeder, kogt quinoa, æg, løg, hvidløg og krydderier til en jævn fars. Tilsæt smuldret feta.

  3. Steg rødbedebøfferne ved middel varme i 5-7 minutter på hver side. Imens kan du lave myntedippen: Hak mynten fint, og bland dippen.

  4. Servér med fx ovnstegte kartofler, myntedip og en god salat. Eller brug dem i en vegetarisk burger.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder på Instagram.

Andre vegetariske deller og bøffer?

Hvis du elsker deller, men gerne vil ha’ en kødfri dag, så prøv fx:

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.