Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Rødbedebøffer med feta og quinoa

Opskrift på rødbedebøffer med feta og quinoa

Rødbedebøffer er de lækreste vegetarfrikadeller. Saftige indeni, sprøde udenpå, superflotte i farven og krydret, så de næsten minder om falafel. Og så bliver det vel ikke meget bedre … Her får du en opskrift med feta og quinoa.

Rødbede kræver lidt skarpt modspil

Egentlig er jeg slet ikke rødbedetypen. Jeg har aldrig brudt mig om syltede rødbeder, og jeg er kun lige ved at lære det med rødbeder i salater, tærter osv. Men det skal nu nok komme.

Sagen er, at rødbeder godt kan blive lidt – hm, jordagtige, hvis du spørger mig. Så de skal have noget syre, noget salt eller noget skarpt. Her fik den selskab af en god salt feta i farsen. Og en frisk myntedip med yoghurt og hvidløg ved siden af.

Når jeg putter dem i salat, får de også godt med syre og stærke sager i dressingen.

Sæson for rødbedebøffer?

Så snart rødbederne er på hylderne i eftersommeren, er det sæson. Og den varer heldigvis længe, helt hen omkring april.

Når du har købt rødbederne, skal de bare opbevares i en plasticpose i køleskabet.

Rødbedebøffer med feta og quinoa

Rødbedebøf – vegetarens røde bøffer :-)

Det er egentlig ikke fordi, jeg savner en bøf, og det er lidt fjollet, at vegetarmad skal opkaldes efter kød. Why?

Nå, måske bare fordi vi er vanedyr og bedst kan forstå mad i de der faste kategorier. Rødbedebøffer, rødbedefrikadeller – eller måske bedre på engelsk: Fritters. Det siger jo bare, de er stegt.

Burger er en af de kategorier, jeg – to be honest – aldrig har elsket. Mayo er heller ikke på min hitliste, men det skal jeg nok ikke sige for højt. Og pyt, her betyder det bare, at jeg ikke spiser min rødbedebøf i en burgerbolle med mayo. Men men men, hvad skal der så til rødbedebøfferne?

Rødbedebøffer med tilbehør

Rødbedebøffer kan – lige som andre vegetarfrikadeller eller deller i det hele taget – serveres med lidt af hvert. Her får du et par forslag:

(Eller gå totalt burgerclassic med rødbedebøf i bolle med mayo, tomat, salat, syltede rødløg, smeltet cheddar og hvad ved jeg … Det skal du ikke høre for.)

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Rødbedebøffer med feta og quinoa

Aftensmad

Rækker til: 8-10 stk.

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Til rødbedebøfferne skal du bruge:

  • 250 g skrællet rødbede

  • 2,5 dl kogt quinoa

  • 2 små æg

  • 1 løg

  • 1 fed hvidløg

  • 1/2 dl kikærtemel (eller alm. mel)

  • 1/4 tsk salt

  • 1/2 tsk spidskommen

  • 1 tsk stødt koriander

  • 50 g feta

  • Olivenolie til stegning

Myntedip:

Sådan laver du rødbedebøfferne:

  1. Start med at koge quinoa, hvis du ikke har kogt quinoa på lager. Kog gerne en hel pose – så har du quinoa til en god frokostsalat eller en anden aften.

  2. Riv rødbederne (groft eller fint, som du synes). Hak løg og hvidløg fint, fx i en minihakker. Bland rødbeder, kogt quinoa, mel, æg, løg, hvidløg og krydderier til en jævn fars. Tilsæt smuldret feta.

  3. Steg rødbedebøfferne ved middel varme i 5-7 minutter på hver side.

  4. Imens kan du lave myntedippen.

  5. Servér med fx ovnstegte kartofler, myntedip og en god salat. Eller brug dem i en vegetarisk burger.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Rødbedebøffer med feta og quinoaAndre vegetariske deller og bøffer?

Hvis du elsker deller, men gerne vil ha’ en kødfri dag, så prøv fx:

Rødbedebøffer med feta og quinoa

Måske også noget for dig?

20 kommentarer til Rødbedebøffer med feta og quinoa

  1. Så fik jeg endelig lavet disse rødbedebøffer og hold nu op hvor der de bare gode. Det bliver bestemt ikke sidste gang de kommer på menuen.
    Jeg lavede dobbelt portion og bruge alm. mel og en del mere spidskommen. Da jeg stod med dejen var jeg faktisk lidt spændt på hvordan det lige kunne blive til bøffer, men jeg fik dem formet og det gik jo så fint når først de kom på panden.

    Tak for en dejlig opskrift

    1. Hej Kirstine, tusind tak for din kommentar – den varmer! Faktisk har jeg også selv lavet dem i sidste uge, og jeg kører også dobbelt portion. Haps, haps, gode til alt muligt :-)
      Kh Bodil

  2. Kan jeg forberede “farsen” i dag og stege dellerne i morgen aften? :-)))
    Tak for mange lækre opskrifter!
    Kh

    1. Hej Kathrine – selv tak :-) Dejligt du kan bruge dem.
      Jeg tror, jeg ville gøre tingene klar hver for sig – når rødbederne kommer i kontakt med saltet (og dermed også fetaen), begynder de at afgive væde, og jeg kan ikke helt regne ud, om det er godt, det står til i morgen. Men riv og kog og hak og mål af – så kan du lynhurtigt blande farsen i morgen. Det er nok det sikreste. Håber det lykkes! Og godt nytår! Kh Bodil

  3. Mums – de er gode! Her laves de igen og igen. Enten til veggieburgere eller sammen med smashed potatoes og en lækker salat.
    Tak for en god opskrift på nem vegetarmad :-)

    1. Hej Brita, tusind tak for en sød kommentar! Jeg bliver så glad, når opskriften kan bruges :-) Og jo, det er også en af mine egne favoritter. Kh Bodil

  4. Den her var rigtig god. Jeg var lidt betænkt ved “koriander-teskeen”, men det gik over all forventning.
    Måske jeg er ved at ændre smag? Du ved, koriander skiller tit vandene og jeg vil så gerne over på “den anden side af vandet”
    Jeg lavede kød-frikadeller OG de her, kartoffelsalat og hvad forsvant først?
    1-0 til rødbedefrikadellerne.
    1000 tak.
    Jeg var en populær mor..(.indtil opvasken sku taes.)
    KH Stine

    1. Hej Stine, jeg smiler – tak for din underholdende kommentar! Du kan lige tro, jeg har været der med koriander. Jeg har prøvet at opgive et helt måltid, fordi det havde fået for meget. Meeeen, smagsløgene er åbenbart ikke så konservative. Det allerbedste at høre er, at rødbededellerne slog de tratitionelle – så er din familie åbenbart også til at rykke med! Skønt. Og opvasken, den er forhåbentlig væk nu ;-) Kh Bodil

  5. Jeg var ikke hurtig nok med at få dem på panden, så salten begyndte at virke og dermed trække væsken ud af rødbederne. MEN VIPTI … lidt havregryn i farsen rådede bod på denne udfordring, og det blev de bestemt ikke dårligere af. Virkelig lækker smag.

    1. Hej Carina, tak for din kommentar! Og for en hurtig redning, som andre nok kan få glæde af. Det gør mig glad at høre, de smager – jeg elsker dem også :-) Kh Bodil

  6. Hej. Mutti. Jeg havde ikke noget quinoa så jeg brugte amarant, det blev lidt for vådt så det fik mere kikærte mel.
    Men super lækre blev de alligevel. Kh. Ole

  7. Rigtig gode bøffer😊
    Jeg valgte at bruge fintrevet rødbede, jeg var bange for at det ikke ville hænge sammen. Det gik helt fint.
    Jeg stegte dem færdig i ovnen.

    1. Hej Dorthe, tak for din søde kommentar 😊 jeg bruger næsten altid groft revne rødbeder, så det kan du roligt teste en anden gang. Og en god idé med ovnen, hvis man alligevel har den tændt.
      Kh Bodil

    1. Hej Louise
      hvis du steger dem først, kan rødbedebøfferne sagtens fryses. Det gør jeg ofte. Og de holder sig fint i nogle måneder.
      God fornøjelse ◡̈
      kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.