Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rødbedebøffer med feta og quinoa

Rødbedebøffer med feta og quinoa

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 250 g rødbede
  • 2,5 dl kogt quinoa (se tip)
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl kikærtemel (eller alm. mel)
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 75 g feta
  • olivenolie til stegning
Myntedip:
  • 2 dl græsk yoghurt
  • ½ bundt frisk mynte
  • 1 fed hvidløg
  • citronsaft  (efter smag)
  • salt og friskkværnet peber (efter smag)

Kokkens noter

Du kan med fordel koge quinoa på forhånd. Kog gerne en hel pose quinoa, når du er i gang. Så har du quinoa til en god frokostsalat eller til en anden aften.
Du skal bruge 1 dl quinoa til 1,5 dl vand med lidt salt. Kog i 13 minutter, og lad det køle af.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at koge quinoa, hvis du ikke har kogt quinoa på lager.
  • Riv rødbederne (groft eller fint, som du synes). Hak løg og hvidløg fint, fx i en minihakker. Bland rødbeder, kogt quinoa, mel, æg, løg, hvidløg og krydderier til en jævn fars. Tilsæt smuldret feta.
  • Steg rødbedebøfferne ved middel varme i 5-7 minutter på hver side.
  • Imens kan du lave myntedippen:Hak mynten fint, riv eller pres hvidløget, og rør dippen sammen i en skål. Smag til med salt, peber og citron.
  • Servér med fx ovnstegte kartofler, myntedip og en god salat. Eller brug dem i en vegetarisk burger.