Scan for at gå til opskrift
Rødbedebøffer med feta og quinoa
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 250 g rødbede
- 2,5 dl kogt quinoa (se tip)
- 2 æg
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½ dl kikærtemel (eller alm. mel)
- ¼ tsk salt
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 75 g feta
- olivenolie til stegning
Myntedip:
- 2 dl græsk yoghurt
- ½ bundt frisk mynte
- 1 fed hvidløg
- citronsaft (efter smag)
- salt og friskkværnet peber (efter smag)
Du kan med fordel koge quinoa på forhånd. Kog gerne en hel pose quinoa, når du er i gang. Så har du quinoa til en god frokostsalat eller til en anden aften.
Du skal bruge 1 dl quinoa til 1,5 dl vand med lidt salt. Kog i 13 minutter, og lad det køle af.
Start med at koge quinoa, hvis du ikke har kogt quinoa på lager.
Riv rødbederne (groft eller fint, som du synes). Hak løg og hvidløg fint, fx i en minihakker. Bland rødbeder, kogt quinoa, mel, æg, løg, hvidløg og krydderier til en jævn fars. Tilsæt smuldret feta.
Steg rødbedebøfferne ved middel varme i 5-7 minutter på hver side.
Imens kan du lave myntedippen:Hak mynten fint, riv eller pres hvidløget, og rør dippen sammen i en skål. Smag til med salt, peber og citron.
Servér med fx ovnstegte kartofler, myntedip og en god salat. Eller brug dem i en vegetarisk burger.