Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Frittata med rødbede og asparges er nem og hurtig aftensmad, der både mætter, nærer og ikke mindst: Smager.
Spis den solo med et stykke ristet rugbrød og fetacreme - eller gi' den også en enkel grønt salat ved siden af.
Frittata med rødbede og asparges er nem og hurtig aftensmad, der både mætter, nærer og ikke mindst: Smager. Spis den solo med et stykke ristet rugbrød – eller gi’ den også en enkel grønt salat ved siden af.
Min frittata er ikke som en en klassisk italiensk frittata, der bliver lavet med mange æg, en slags æggekage. Jeg har skåret ned på æg og op for rødbeder – men det er stadig lidt som en æggekage i konsistensen. Så du kan sagtens spise den både til morgen, brunch, frokost og aftensmad.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvordan får man hurtig aftensmad ud af nogle rødbeder og æg? Det var mit spørgsmål efter et kig i køleskabet, og svaret blev en frittata. Jeg kender godt nok ikke andre end mig, der finder på at putte revne rødbeder i en frittata, men hvorfor ikke? Det er lidt samme princip som en rødbedetærte (bare uden bund) og rødbedebøffer (lidt flere justeringer der).
Men altså, revne rødbeder smager sindsygt godt, når de får lidt modspil. Og nok så vigtigt: Hurtig aftensmad er et populært koncept hjemme hos os. Derfor er frittata også en populær sag i mit køkken.
Frittata er italiensk og betyder egentlig bare ‘stegt’. Typisk en æggeret med fyld af ost, grønt og måske noget kød (det sidste får du ikke her), og ellers er der ret frit slag.
Jeg laver ofte en frittata til morgenmad i weekenden med de æg, grønsager og oste, der er i køleskabet. I den nemme version bare lidt løg i bunden, så en håndfuld spinat og toppet op med en æggeblanding, som enten får lidt parmesan eller anden revet ost. Eller jeg smuldrer feta over. Eller en rest mozarella. Lidt chiliflager. Frisk purløg i sæsonen. Eller timian. Med andre ord: Du kan lave frittata på utrolig mange forskellige måder.
Faktisk holder jeg mig heller ikke tilbage fra at lave den type retter i ovnen. Her bager jeg bare frittataen i et fad eller en metalform og kalder det måske en tærte uden bund eller en tortilla (især hvis der er en rest kartofler i).
Nemt er det – og superpraktisk, når man gerne vil bruge sine rester i køleskabet.
Ud over asparges kan du servere din frittata med for eksempel:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)