Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Rødbedetærte med feta, hytteost og grov tærtebund

Rødbedetærte har længe stået på min ønskeseddel, men jeg har diskuteret en del med mig selv, hvordan den skulle være. Faktisk har jeg først lært at sætte pris på rødbeder rent sent i livet – jeg har ikke været så vild med den lidt fade smag af jord, og syltede rødbeder er bare ikke min ting.

Jeg har dog fundet ud af, at rødbeder har godt af et modspil – noget salt, stærkt eller syrligt. Så jeg har øvet mig med en salat med rødbeder og asiatisk ingefær-chili-soya-dressing kan noget. Bagte rødbeder med peberrodscreme, uhm. Krydrede rødbedefritter i en blanding af rodfrugter i ovnen, det er guf! Rødbedebøffer med feta smager fantastisk. Og når jeg nu elsker grøntsagstærter, er en tærte med rødbede vel næste logiske skridt.

Derfor valgte jeg at lave min rødbedetærte med feta, og samtidig har det fået lidt smag af mellemøsten med både koriander og spidskommen.

To tricks til en nem grøntsagstærte med rødbede

Jeg ELSKER grøntsagstærter, men der er to ting, der kan få mig til at overveje dem en ekstra gang: Det er lidt bøvlet at lave bunden. Og hvis fyldet skal være mørt uden at være for vådt, kræver det tit en tur i ovnen først.

Men ikke her.

I stedet for en tærtebund med smør har jeg lavet en lidt mere fedtfattig grov tærtebund med yoghurt og olie. Den er nem. Ikke noget med at smuldre smørret først – dejen skal bare samles og rulles ud.

Og når jeg river rødbederne, behøver jeg ikke forbage dem. Det vinder noget tid, for mens bunden bliver forbagt i ovnen, kan jeg snildt lave fyldet klar. Voilá, fyldet hælder jeg i bunden – og jeg får en time med benene op i sofaen, mens min madtærte bager færdigt.

Rødbedetærte med feta, hytteost og grov tærtebund

Andre grøntsagstærter?

Hvis du kan li’ rødbedetærte med feta, har jeg flere vegetartærter, du måske også er interesseret i:

Champignontærte med parmesan

Løgtærte med karamelliserede løg

Tærte med butternut squash

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Rødbedetærte med feta og hytteost

Aftensmad

Rækker til: 4-6

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 1 time 20 min

Til tærtebunden skal du bruge:

 • 100 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel

 • 100 g hvedemel

 • 1 dl græsk yoghurt (eller tilsvarende surmælksprodukt)

 • 1/2 dl olivenolie

 • 1/4 tsk salt

 • 2-3 spsk vand

Til fyldet skal du bruge:

 • 400 g rødbeder (skrællet vægt)

 • 1 stort rødløg

 • 3 æg

 • 1 lille bæger hytteost (200 g)

 • 1 tsk stødt spidskommen

 • 2 tsk stødt koriander

 • 1/2 tsk salt

 • 150 g feta, smuldret

 • 25 g hasselnødder, groft hakkede

Sådan laver du bunden:

 1. Bland alle ingredienser sammen, og rul dejen ud, så den passer til din tærteform (den bliver sprødest i en metalform). Beklæd formen med bagepapir (eller smør den med olie), læg dejen i, og prik den med en gaffel. Bag den ved 175 grader i ca. 15 minutter. (Sæt gerne ind i kold ovn, og giv den så 20 minutter).

Sådan laver du fyldet:

 1. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Pil løget, og hak det fint, evt. med minihakker.

 2. Bland rødbeder og løg med de øvrige ingredienser, UNDTAGEN feta og nødder – og rør, til fyldet er jævnt. Vend 100 g af den smuldrede feta i. Gem de sidste 50 g og de hakkede nødder.

 3. Når bunden er forbagt: Hæld fyldet i og bred det ud. Drys feta og nødder over, og glat overfladen lidt med bagsiden af en stor ske. Bag tærten færdig ved 175 grader varmluft i ca. 1 time. Læg folie over den sidste halve time, hvis nødderne ellers bliver for mørke.

 4. Lad gerne tærten hvile 10 minutter, før du skærer den ud.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Rødbedetærte med feta, hytteost og grov tærtebund

Måske også noget for dig?

10 kommentarer til Rødbedetærte med feta, hytteost og grov tærtebund

 1. Uhm har lavet rødbede tærten en gang. Næste gang vil jeg tilføje ingefær.
  Når du skriver lille hytteost, hvad meget er det i en sådan?
  Tak

  1. Hej Birthe, tak for din kommentar. Dejligt du kunne bruge (og udvikle lidt på) opskriften ;-) Jeg er også selv vild med ingefær til rødbede. Det må vi prøve. En lille hytteost er 200 g – det tilføjer jeg lige i opskriften.
   Kh Bodil

 2. Den er så lækker. Den er blevet en del af vores aftensmadsvalg. Som at skal jeg ikke lige lave rædebedetærten til i morgen.
  Den tager jo noget tid i ovnen og jeg synes at den smager bedst kold.
  Ingefær gær den mere lækker synes jeg. Og for nemhedens skyld bruger jeg bare det yoghurt/skyr hvad nu jeg, i stedet for græsk yoghurt og hytteost.
  Tak for inspiration.
  Mkh Birthe Gammelgaard

  1. Selv tak, Birthe. Ja, den er ikke hurtig, det er tærte vist aldrig, men jeg elsker den også. Og godt at høre, du improviserer med det, du har – det er meningen! Ingefær er på listen, det kommer også i min næste gang!
   Tak for inspirationen den anden vej også ;-) Kh Bodil

 3. Jeg er doven og smider ingefær, rødbede og løg sammen i min foodprocessor og hakker det, det bliver fint. Lækker opskrift, som jeg har bagt flere gange – den grove tærtebund er også lige i øjet – tak!

  1. Hej Susanne, tak for roserne – og tak for tippet! Så har du gjort det forsøg, jeg har været for doven til at kaste mig ud i ;-) Det gode råd hermed givet videre, og jeg vil da gøre på samme måde næste gang. Kh Bodil

 4. Jeg har lavet den som “postej” uden tærtebund. Tilføjede 3 fed hvidløg, som jeg svitsede sammen med løget, inden det kom i. Smager virkelig godt, varm som kold. Mine nødder på toppen blev dog ret brændte!

  1. Hej Karin – tak for kommentar. Bliver lidt ekstra glad, når den kommer fra dig :-) Faktisk kom inspirationen fra en rødbedepostej (som jeg dog lavede ret meget om), men godt at høre, at det også kan gå den anden vej. Måske jeg lige skal tilføje, at man skal lægge noget over til sidst, så nødderne kun bliver ristede, ikke brændte … Kh Bodil

 5. Jeg er lige faldet over denne spændende opskrift, som skal prøves. Flere skriver, at de tilsætter ingefær, men hvordan og hvor meget? (Jeg er nemlig også glad for ingefær).

  1. Hej Gitti, tak for dit spørgsmål. Her fanger du mig på lidt tynd is, for jeg har faktisk ikke prøvet selv … Men jeg vil nok prøve at rive 1-2 spsk frisk ingefær fint. Bare tilsæt i fyldet sammen med de revne rødbeder. Håber det lykkes! Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.