Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Rødbedetærte med feta, hytteost og grov tærtebund

Rødbedetærte har længe stået på min ønskeseddel, men jeg har diskuteret en del med mig selv, hvordan den skulle være. Faktisk har jeg først lært at sætte pris på rødbeder rent sent i livet – jeg har ikke været så vild med den lidt fade smag af jord, og syltede rødbeder er bare ikke min ting.

Jeg har dog fundet ud af, at rødbeder har godt af et modspil – noget salt, stærkt eller syrligt. Så jeg har øvet mig med en salat med rødbeder og asiatisk ingefær-chili-soya-dressing kan noget. Bagte rødbeder med peberrodscreme, uhm. Krydrede rødbedefritter i en blanding af rodfrugter i ovnen, det er guf! Rødbedebøffer med feta smager fantastisk. Og når jeg nu elsker grøntsagstærter, er en tærte med rødbede vel næste logiske skridt.

Derfor valgte jeg at lave min rødbedetærte med feta, og samtidig har det fået lidt smag af mellemøsten med både koriander og spidskommen.

To tricks til en nem grøntsagstærte med rødbede

Jeg ELSKER grøntsagstærter, men der er to ting, der kan få mig til at overveje dem en ekstra gang: Det er lidt bøvlet at lave bunden. Og hvis fyldet skal være mørt uden at være for vådt, kræver det tit en tur i ovnen først.

Men ikke her.

I stedet for en tærtebund med smør har jeg lavet en lidt mere fedtfattig grov tærtebund med yoghurt og olie. Den er nem. Ikke noget med at smuldre smørret først – dejen skal bare samles og rulles ud.

Og når jeg river rødbederne, behøver jeg ikke forbage dem. Det vinder noget tid, for mens bunden bliver forbagt i ovnen, kan jeg snildt lave fyldet klar. Voilá, fyldet hælder jeg i bunden – og jeg får en time med benene op i sofaen, mens det hele bager færdigt.

Rødbedetærte med feta, hytteost og grov tærtebund

Andre grøntsagstærter?

Hvis du kan li’ rødbedetærte med feta, har jeg flere vegetartærter, du måske også er interesseret i:

Champignontærte med parmesan

Løgtærte med karamelliserede løg

Tærte med butternut squash

Rødbedetærte med feta og hytteost

Aftensmad

Rækker til: 4-6

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 1 time 20 min

Til tærtebunden skal du bruge:

  • 100 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • 1 dl græsk yoghurt (eller tilsvarende surmælksprodukt)
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/4 tsk salt
  • 2-3 spsk vand

Til fyldet skal du bruge:

  • 400 g rødbeder (skrællet vægt)
  • 1 stort rødløg
  • 3 æg
  • 1 lille bæger hytteost (200 g)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g feta, smuldret
  • 25 g hasselnødder, groft hakkede

Sådan laver du bunden:

  1. Bland alle ingredienser sammen, og rul dejen ud, så den passer til din tærteform (den bliver sprødest i en metalform). Beklæd formen med bagepapir (eller smør den med olie), læg dejen i, og prik den med en gaffel. Bag den ved 175 grader i ca. 15 minutter. (Sæt gerne ind i kold ovn, og giv den så 20 minutter).

Sådan laver du fyldet:

  1. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Pil løget, og hak det fint, evt. med minihakker.

  2. Bland rødbeder og løg med de øvrige ingredienser, UNDTAGEN feta og nødder – og rør, til fyldet er jævnt. Vend 100 g af den smuldrede feta i. Gem de sidste 50 g og de hakkede nødder.

  3. Når bunden er forbagt: Hæld fyldet i og bred det ud. Drys feta og nødder over, og glat overfladen lidt med bagsiden af en stor ske. Bag tærten færdig ved 175 grader varmluft i ca. 1 time.

  4. Lad gerne tærten hvile 10 minutter, før du skærer den ud.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Rødbedetærte med feta, hytteost og grov tærtebund

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Rødbedetærte med feta, hytteost og grov tærtebund

  1. Uhm har lavet rødbede tærten en gang. Næste gang vil jeg tilføje ingefær.
    Når du skriver lille hytteost, hvad meget er det i en sådan?
    Tak

    1. Hej Birthe, tak for din kommentar. Dejligt du kunne bruge (og udvikle lidt på) opskriften ;-) Jeg er også selv vild med ingefær til rødbede. Det må vi prøve. En lille hytteost er 200 g – det tilføjer jeg lige i opskriften.
      Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.