
Denne her thaisalat er blevet mit bevis på, at når man leger med maden – så bliver man mindre kræsen. Og det lader til, det ikke kun virker på børn. I hvert fald har jeg fået nyt legetøj i køkkenet – en spiralizer – og den har fået mig til at elske rå rødbeder!
Rå rødbeder i salat – et nyt hit
Normalt har jeg ikke været den store fan af rødbeder, men jeg er ved at lære det. Egentlig forstår jeg godt, at man i mange år bare har syltet dem, for de har godt af noget syre. Men mig og syltede rødbeder – desværre ikke en god kombi.
Imidlertid har jeg altid været glad for rå grønsager, så nu fik rødbederne også en chance. Og det lykkedes. Vi er blevet venner!
Ikke kun fordi de er pæne. For det er de! Især når de kommer ud som store svungne røde slangekrøller, der er sjove at arrangere i salaten.
Heller ikke kun fordi de er sunde. For det er de også! Man skal ikke læse længe på lektien for at fatte, at rødbeder er gode for både blodprocenten, fordøjelsen, mæthedsfornemmelsen, udholdenheden og mange andre ting.
Nej indrømmet, måske har det især noget at gøre med den friske, syrlige og skarpe her-kommer-jeg thai-dressing. Soya, sesam, hvidløg, ingefær, chili. Tilsammen kan krydderierne fra varme Thailand virkelig hamle op med rødbederne fra vinterkolde Danmark.
Spørger du mig, kan rødbeder godt være lidt fade i smagen, men her får de et ordentligt spark! Så jeg siger: Tak, spiralizer. Så blev vi venner i en thaisalat.
Og ok, du må gerne grine af, at jeg kalder en salat for ‘thai’ og putter rødbeder i. Det må så være den nordiske twist.
NB! Hvis du ikke har sådan et stykke spiraliseringslegetøj, kan du også bare rive grønsagerne groft eller snitte dem rigtig fint, fx i tændstikstave eller med en tyndskræller.
NB2! Hvis du vil lave salaten vegansk, kan du bruge tamari i stedet for soya.