Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Denne her thaisalat er blevet mit bevis på, at når man leger med maden – så bliver man mindre kræsen. Og det lader til, det ikke kun virker på børn. I hvert fald har jeg fået nyt legetøj i køkkenet – en spiralizer – og den har fået mig til at elske rå rødbeder!

Rå rødbeder i salat – et nyt hit

Normalt har jeg ikke været den store fan af rødbeder, men jeg er ved at lære det. Egentlig forstår jeg godt, at man i mange år bare har syltet dem, for de har godt af noget syre. Men mig og syltede rødbeder – desværre ikke en god kombi.

Imidlertid har jeg altid været glad for rå grønsager, så nu fik rødbederne også en chance. Og det lykkedes. Vi er blevet venner!

Ikke kun fordi de er pæne. For det er de! Især når de kommer ud som store svungne røde slangekrøller, der er sjove at arrangere i salaten.

Heller ikke kun fordi de er sunde. For det er de også! Man skal ikke læse længe på lektien for at fatte, at rødbeder er gode for både blodprocenten, fordøjelsen, mæthedsfornemmelsen, udholdenheden og mange andre ting.

Nej indrømmet, måske har det især noget at gøre med den friske, syrlige og skarpe her-kommer-jeg thai-dressing. Soya, sesam, hvidløg, ingefær, chili. Tilsammen kan krydderierne fra varme Thailand virkelig hamle op med rødbederne fra vinterkolde Danmark.

Spørger du mig, kan rødbeder godt være lidt fade i smagen, men her får de et ordentligt spark! Så jeg siger: Tak, spiralizer. Så blev vi venner i en thaisalat.

Og ok, du må gerne grine af, at jeg kalder en salat for ‘thai’ og putter rødbeder i. Det må så være den nordiske twist.

NB! Hvis du ikke har sådan et stykke spiraliseringslegetøj, kan du også bare rive grønsagerne groft eller snitte dem rigtig fint, fx i tændstikstave eller med en tyndskræller.

NB2! Hvis du vil lave salaten vegansk, kan du bruge tamari i stedet for soya.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Thaisalat - orientalsk salat med en nordisk twist

Salater

Rækker til: 4 som tilbehør

Forberedelse: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 4 gulerødder

  • 2 pænt store rødbeder

  • 1 pænt stor squash eller 2 små

  • ristede, usaltede peanuts (eller cashewnødder)

  • frisk koriander, så meget du lyster!

Til dressingen skal du bruge:

  • 1 spsk frisk limesaft (1/2-1 lime)

  • 1 spsk soya eller tamari

  • 1,5 spsk sesamolie

  • 4 spsk olivenolie

  • 1 lille fed hvidløg, revet eller presset

  • 1/2 tsk frisk revet ingefær

  • 1/2 tsk finthakket frisk chili (eller efter smag)

Sådan gør du:

  1. Skræl rodfrugterne, og riv dem groft, eller kør dem på en spiralizer. Kør også squashen på samme måde – eller i helt fine skiver, gerne på mandolinjern,

  2. Rist peanuts i ovnen eller på en pande (nemmest at styre i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter).

  3. Skyl og pil koriander.

  4. Ryst dressingen sammen i et glas med låg.

  5. Anret salaten, vend med dressingen, og drys peanuts over.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip! Thaisalat er en god, billig vinterspise

Forresten, ikke at forglemme – rødbeder er en god, billig, lokal råvare, du altid kan finde i butikkernes vintersortiment. Her i thaisalaten går den rigtig godt i spænd med både gulerødder og squash, der også har faste pladser på grønsagshylderne.

Tip! Ristede, usaltede peanuts

Du kan finde usaltede peanuts hos de fleste indvandrergrønthandlere. Jeg køber dem rå og afskallede og giver dem omkring 10 minutter i ovnen ved 200 grader. Så får de lidt farve og bliver fremragende, smagfuld knas i din salat.

Thaisalat - orientalsk inspireret salat med nordisk twist

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.