Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rødbedetærte med feta, hytteost og grov tærtebund

Rødbedetærte med feta og hytteost

Antal 6 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 20 minutter
Samlet 1 time 40 minutter

Ingredienser

Til tærtebunden skal du bruge:
  • 100 g fuldkornshvedemel (eller grahamsmel)
  • 100 g hvedemel
  • 1 dl græsk yoghurt (eller andet surmælksprodukt)
  • ½ dl olivenolie
  • ¼ tsk salt
  • 2,5 spsk vand
Til fyldet skal du bruge:
  • 400 g rødbeder (ordnet vægt)
  • 1 rødløg
  • 3 æg
  • 200 g hytteost
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • ½ tsk salt
  • 150 g feta
  • 25 g hasselnødder

Dine egne noter

Tilberedning

  • Bland alle ingredienser sammen, og rul dejen ud, så den passer til din tærteform (den bliver sprødest i en metalform). Beklæd formen med bagepapir (eller smør den med olie), læg dejen i, og prik den med en gaffel. Bag den ved 175 grader i ca. 15 minutter. (Sæt gerne ind i kold ovn, og giv den så 20 minutter).
Sådan laver du fyldet:
  • Skur eller skræl rødbederne, og riv dem groft. Pil løget, og hak det fint, evt. med minihakker.
  • Bland rødbeder og løg med æg, hytteost, spidskommen, koriander og salt – og rør, til fyldet er jævnt. Vend 100 g af den smuldrede feta i. Gem de sidste 50 g.
  • Når bunden er forbagt: Hæld fyldet i og bred det ud. Drys feta og nødder over, og glat overfladen lidt med bagsiden af en stor ske. Bag tærten færdig ved 175 grader varmluft i ca. 60 minutter. Læg folie over den sidste halve time, hvis nødderne ellers bliver for mørke.
  • Lad gerne tærten hvile 10 minutter, før du skærer den ud.