Scan for at gå til opskrift
Rødbedetærte med feta og hytteost
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t 20 minutter min
Samlet 1 time t 40 minutter min
Til tærtebunden skal du bruge:
- 100 g fuldkornshvedemel (eller grahamsmel)
- 100 g hvedemel
- 1 dl græsk yoghurt (eller andet surmælksprodukt)
- ½ dl olivenolie
- ¼ tsk salt
- 2,5 spsk vand
Til fyldet skal du bruge:
- 400 g rødbeder (ordnet vægt)
- 1 rødløg
- 3 æg
- 200 g hytteost
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- ½ tsk salt
- 150 g feta
- 25 g hasselnødder
Bland alle ingredienser sammen, og rul dejen ud, så den passer til din tærteform (den bliver sprødest i en metalform). Beklæd formen med bagepapir (eller smør den med olie), læg dejen i, og prik den med en gaffel. Bag den ved 175 grader i ca. 15 minutter. (Sæt gerne ind i kold ovn, og giv den så 20 minutter).
Sådan laver du fyldet:
Skur eller skræl rødbederne, og riv dem groft. Pil løget, og hak det fint, evt. med minihakker.
Bland rødbeder og løg med æg, hytteost, spidskommen, koriander og salt – og rør, til fyldet er jævnt. Vend 100 g af den smuldrede feta i. Gem de sidste 50 g.
Når bunden er forbagt: Hæld fyldet i og bred det ud. Drys feta og nødder over, og glat overfladen lidt med bagsiden af en stor ske. Bag tærten færdig ved 175 grader varmluft i ca. 60 minutter. Læg folie over den sidste halve time, hvis nødderne ellers bliver for mørke.
Lad gerne tærten hvile 10 minutter, før du skærer den ud.