Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Frittata med rødbede og asparges

Frittata med rødbede og asparges

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 35 minutter

Ingredienser

  • 500 g rødbeder
  • 2 rødløg
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g hytteost
  • 3 æg
  • 1 tsk tørret timian
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g feta (delt: halvdelen i, halvdelen ovenpå)
Fetacreme
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 50 g feta (blød)
  • 1 fed hvidløg (juster efter smag)
  • salt og friskkværnet peber (efter smag)
Husk også:
  • 400 g grønne asparges

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Skur rødbederne, og riv dem groft.
  • Skær løg i helt tynde både. Pres hvidløg.
  • Svits løgene i olien, til de er næsten bløde. Tilsæt rødbeder og hvidløg, og vend rundt i ca. 5 minutter.
  • Smuldr fetaosten. Bland så løgblandingen, hytteost, æg, timian, salt, peber og halvdelen af fetaen i en skål.
  • Tør panden af, og giv den olie igen. Fordel så rødbedeblandingen i panden, top op med den sidste feta, og steg den ved middel varme i 5 minutter (gerne med låg, hvis du har). Sæt den i ovnen, til den er mør, ca. 15 minutter.
  • Imens: Lav fetacremen. Pres hvidløg, og put alle ingredienser i en lille blender eller minihakker. Kør til dippen er jævn, og smag til med salt og peber.
  • Knæk bunden af dine asparges, og skyl dem. Lige før servering: Kog asparges i letsaltet vand 1 minut. Hæld vandet fra.
  • Servér!