Scan for at gå til opskrift
Frittata med rødbede og asparges
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 35 minutter min
- 500 g rødbeder
- 2 rødløg
- olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 200 g hytteost
- 3 æg
- 1 tsk tørret timian
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
- 100 g feta (delt: halvdelen i, halvdelen ovenpå)
Fetacreme
- 2 dl græsk yoghurt
- 50 g feta (blød)
- 1 fed hvidløg (juster efter smag)
- salt og friskkværnet peber (efter smag)
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Skur rødbederne, og riv dem groft.
Skær løg i helt tynde både. Pres hvidløg.
Svits løgene i olien, til de er næsten bløde. Tilsæt rødbeder og hvidløg, og vend rundt i ca. 5 minutter.
Smuldr fetaosten. Bland så løgblandingen, hytteost, æg, timian, salt, peber og halvdelen af fetaen i en skål.
Tør panden af, og giv den olie igen. Fordel så rødbedeblandingen i panden, top op med den sidste feta, og steg den ved middel varme i 5 minutter (gerne med låg, hvis du har). Sæt den i ovnen, til den er mør, ca. 15 minutter.
Imens: Lav fetacremen. Pres hvidløg, og put alle ingredienser i en lille blender eller minihakker. Kør til dippen er jævn, og smag til med salt og peber.
Knæk bunden af dine asparges, og skyl dem. Lige før servering: Kog asparges i letsaltet vand 1 minut. Hæld vandet fra.
Servér!