Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Pakoras er en simpel indisk snack, fuld af grønsager, godt krydret og sprødstegt i olie. Brug pakoras som forret, snack eller hovedret med en god dip. Eller steg dem som vafler, og brug dem som tilbehør til andre indiske retter.
Pakoras er en simpel indisk snack, fuld af grønsager, godt krydret og sprødstegt i olie. Brug pakoras som forret, snack eller hovedret med en frisk dip. Eller steg dem som vafler, og brug dem som tilbehør til andre indiske retter.
Du kan bruger masser af forskellige grønsager i dine pakoras. Her foreslår jeg squash, gulerod, blomkål, løg og kartofler, men der er masser af grønsager, der egner sig. Det vigtige er, at de ikke er for vandede, at de egner sig til varm tilberedning. Og at du kan findele dem på en måde, der minder om julienne, groftrevne gulerødder eller tynde strimler. Du kan også bruge din foodprocessor – bare sørg for, det ikke bliver FOR findelt. Der skal være nogle lange strimler imellem.
Se, hvad du har i køleskabet – pakoras er en god måde at bruge dine rester på. Ud over de grønsager, jeg bruger i opskriften, kan du roligt prøve:
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Vil du gerne spare lidt på olien, kan du stege pakoras som vafler. De bliver nok lige knap så sprøde i kanterne, men altså – det er superlækre og simple grønsagsvafler, der smager virkelig godt.
Du kan selvfølgelig bruge vaflerne lige som du bruger andre madvafler, fx:
De sprøde indiske snacks stødte jeg på første gang hjemme i min onkels køkken. Han elskede at lave krydret mad, inspireret af sine mange besøg i engelske Coulchester, hvor der åbenbart var nogle velassorterede indiske butikker. Han lavede dem oftest bare med løgringe, som han vendte i dejen og stegte sprøde i olie – enkeltvis. De hedder bhaji.
Siden fik jeg pakoras på Sri Lanka, og her var det den store grønsagsblanding, jeg fik. Frisk tilberedte ved en buffet, og det var ganske enkelt himmelsk. Selv om vi var pænt fortumlede af jetlag, blev der gået mange gange til buffeten!
Nu er dybstegt mad ikke det sundeste, du kan fylde dig med, men ud over olien er pakoras virkelig lødig kost: Kikærtemel, krydderier, grønsager. Og du kan få tømt din grønsagsskuffe på en virkelig lækker måde.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)