Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Mangosalsa er en frisk salsa, der smager helt fantastisk af nogle af de mest aromatiske frugter, jeg kender: Mango, ananas og passionsfrugt. Bare tilsat Mexico: Lime og chili. Sådan ca.

Mangosalsa eller mangosalat?

Jeg kalder det både en salat og en salsa – og hvad er så egentlig en salsa? Den mest direkte oversættelser er måske sauce, men typisk er det en meget groft hakket sag – og ofte med friske frugter eller grønsager. Som fx den mexicanske tomatsalsa.

Her har jeg skiftet tomater ud med eksotiske frugter – mango, ananas og passionsfrugt – men bliver ellers i det mexicanske køkken. Passionsfrugt synes jeg fylder alt for lidt i mit køkken, så jeg prøver at snige den ind lidt oftere. Oprindeligt inspireret af en tur til Mexico, hvor vi fik ceviche med passionsfrugt. Den bedste ceviche, jeg nogensinde har fået.

Husk: Mangoen skal være moden!

En moden mango kan være en kunst at finde. Heldigvis er det efterhånden blevet mere normalt at kunne købe modnede mangoer, der er bløde som smør – og smager uimodståelig godt. Men det er lidt som med avocados: Nogle gange får man købt nogen, der ikke er modne. Man lader dem ligge. Og det er som om, de springer stadiet ‘moden’ over. Går direkte fra hård til dårlig. Øv.

Så tjek din mango:

  • Mærk på mangoen. Den skal give efter for et let tryk, så er den moden. De bedste bliver lidt smør-agtige i konsistensen, ikke bløde som et blødt æble.
  • Pyt med små sorte pletter på skindet. Det sladrer bare om et højt sukkerindhold (hvilket jo bør være et adelsmærke).
  • Pyt med farven. En rød mango kan være kedelig, mens en grøn kan være superlækker.
  • Pyt med rynker – det er ikke en skønhedskonkurrence. En lidt rynket mango er ofte supermoden og sød.
  • Gå efter de pakistanske mangoer (de hedder chaunsa).- De er lidt mindre og slankere end de fleste andre, men de smager himmelsk. Virkelig en sød og intens mango. Sæsonen er fra starten af juni til slutningen af august. Jeg finder dem nemmest hos min grønthandler – men du kan også være heldig i supermarkedet.

Mangosalsa – genial som tilbehør til indisk og mexicansk mad

Jeg laver oftest mangosalsaen som en frisk salat til:

Tip! Brug resterne i salat

Mangosalsaen smager også godt dagen derpå, hvor den har fået lov at trække. Så hvis der bliver en rest (eller du bare laver en god stor portion), så brug den som fantastisk fyld i en salat. Fx bare blandet med hakket grønkål, spidskål eller rødkål.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Mangosalsa med ananas og koriander

Salater

Rækker til: 4 som tilbehør

Forberedelse: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 1 moden, blød mango

  • 1/2 frisk ananas

  • 3 passionsfrugter (kan udelades)

  • 1 lille rødløg

  • 1 bundt koriander eller efter smag

  • 1 lille rød chili (tjek styrken og juster!)

  • 1-2 limes, saften

  • 2 spsk god olie

  • en smule salt

Sådan gør du:

  1. Skær kødet af mangoen, og fjern skrællen. Skær frugten i tern, og put den i en skål.

  2. Skær ananas i skiver, fjern skallen og stokken, og skær frugten i tern. Op til mangoen i skålen.

  3. Halver passionsfrugterne, og skrab kødet ned til frugtternene.

  4. Pil rødløget, og skær det i fine både eller tern.

  5. Skyl koriander og chili. Nip bladene af korianderen, hak dem. Fjern frøstanden fra chilien, og hak chilien fint. Op i skålen (gem evt. lidt koriander til pynt).

  6. Pres limesaft over, tilsæt olien, drys med lidt salt, og vend rundt. Smag til – evt. med mere lime. Servér!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Mangosalsa med ananas og koriander

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.