Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Vegetar nachos med bønner og ost

Vegetariske nachos med bønner er en ret, der mætter og smager – og du kan lave den på under en halv time. Yes, you can. Og den er seriøst lækker.

Opskriften passer som aftensmad til to – eller som snack til fire.

Frijoles med cheddar og mexicanske chips

De her nachos startede egentlig med bønnerne – refried beans, som på mexicansk går under navnet frijoles refritos (altså bønner, der er tilberedt to gange). Og det er de: Først kogt, så de er møre. Og dernæst stegt på panden med løg, hvidløg og krydderier. Normalt bruger jeg dem som nemt fyld i enchilladas eller quesadillas.

Så var det, jeg fik den ide at hælde et glas taco sauce (aka salsa roja) ned til bønnerne i panden. Tilsætte lidt hakket rød peber. Og gratinere med ost, en god cheddar. Uha, så var der dømt comfort food med mexicansk fortegn. En slags frijoles møder chili møder nachos. Eller chili con nachos, om du vil.

Vegetariske nachos til dine tømmermænd

Vegetar nachos med bønner er ikke bare mexicansk snask på den store klinge. De er nemlig både rigtig gode til en kold øl – og lige så gode dagen derpå, hvis øllerne blev lidt for mange … Her får du masser af sprødt og salt og greasy. Det bedste selskab til sofa og Netflix.

Vegetar nachos med bønner og ost

Nachos med bønner på en halv time

Du kan nemt bikse de vegetariske nachos sammen på under en halv time. Sådan foregår det:

  • Du skal bruge en pande, der kan tåle at gå i ovnen. Har du ikke sådan en, kan du bruge et ildfast fad, men så skal retten nok have 5 minutter mere ovnen.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Hak løg og hvidløg, og steg ved mellemvarme, til de er møre.
  • Tilsæt krydderier, og vend rundt.
  • Skyl og dræn kidney beans, og mos dem let med en gaffel. Tilsæt dem på panden sammen med et glas taco sauce og tomatkoncentrat.
  • Hak rød peber i tern, og tilsæt. Rør evt. lidt vand i, hvis det er for tørt.
  • Fordel nachos over, og top op med revet cheddar.
  • Sæt i ovnen i 10 minutter.
  • Lad panden køle lidt af, og pynt med lidt frisk grønt.

Se også billederne under opskriften.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Vegetar nachos med bønner

Aftensmad

Rækker til: 2-4

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 10 minutter

Husk at bruge en pande, der kan gå i ovnen

Du skal bruge:

  • 240 g kidney bønner (en dåse, drænet)

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk olie

  • 1/2 tsk tørret oregano

  • 1 tsk stødt spidskommen

  • 1 glas taco sauce (ca. 2 dl)

  • 2 spsk tomatkoncentrat (pure fra tube, fx)

  • 1 lille rød peber

  • Evt. 1/2-1 dl vand

  • Ca. 1/2 tsk salt

  • 1 pose nachos

  • 75 g cheddar

Til pynt og servering fx:

Så nemt er det:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Hak løg og hvidløg. Varm olien på en pande, og vend løg og hvidløg rundt, til de er møre og klare – ikke brune.

  3. Tilsæt de tørre krydderier, og vend rundt.

  4. Skyl og dræn bønnerne. Mos dem lidt med en gaffel, og tilsæt på panden sammen med taco sauce og tomatkoncentrat.

  5. Hak rød peber i tern, og tilsæt.

  6. Tynd saucen lidt op med vand, så den ikke koger tør i ovnen bagefter.

  7. Smag til med salt.

  8. Fordel nachos over bønnesaucen med rund hånd.

  9. Riv cheddarosten over.

  10. Sæt panden i ovnen i 10 minutter.

  11. Server med lidt frisk grønt på toppen. Og en kold øl :-)

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Vegetar nachos med bønner

Vegetar nachos med bønner

Vegetar nachos med bønner og cheddar

Vegetar nachos med bønner

Vegetar nachos med bønner gratineret

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.