
Vegetariske nachos med bønner er en ret, der mætter og smager – og du kan lave den på under en halv time. Yes, you can. Og den er seriøst lækker.
Opskriften passer som aftensmad til to – eller som snack til fire.
Frijoles med cheddar og mexicanske chips
De her nachos startede egentlig med bønnerne – refried beans, som på mexicansk går under navnet frijoles refritos (altså bønner, der er tilberedt to gange). Og det er de: Først kogt, så de er møre. Og dernæst stegt på panden med løg, hvidløg og krydderier. Normalt bruger jeg dem som nemt fyld i enchilladas eller quesadillas.
Så var det, jeg fik den ide at hælde et glas taco sauce (aka salsa roja) ned til bønnerne i panden. Tilsætte lidt hakket rød peber. Og gratinere med ost, en god cheddar. Uha, så var der dømt comfort food med mexicansk fortegn. En slags frijoles møder chili møder nachos. Eller chili con nachos, om du vil.
Vegetariske nachos til dine tømmermænd
Vegetar nachos med bønner er ikke bare mexicansk snask på den store klinge. De er nemlig både rigtig gode til en kold øl – og lige så gode dagen derpå, hvis øllerne blev lidt for mange … Her får du masser af sprødt og salt og greasy. Det bedste selskab til sofa og Netflix.

Nachos med bønner på en halv time
Du kan nemt bikse de vegetariske nachos sammen på under en halv time. Sådan foregår det:
- Du skal bruge en pande, der kan tåle at gå i ovnen. Har du ikke sådan en, kan du bruge et ildfast fad, men så skal retten nok have 5 minutter mere ovnen.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Hak løg og hvidløg, og steg ved mellemvarme, til de er møre.
- Tilsæt krydderier, og vend rundt.
- Skyl og dræn kidney beans, og mos dem let med en gaffel. Tilsæt dem på panden sammen med et glas taco sauce og tomatkoncentrat.
- Hak rød peber i tern, og tilsæt. Rør evt. lidt vand i, hvis det er for tørt.
- Fordel nachos over, og top op med revet cheddar.
- Sæt i ovnen i 10 minutter.
- Lad panden køle lidt af, og pynt med lidt frisk grønt.
Se også billederne under opskriften.